Preminuo prof. dr. sc. Slobodan Čače

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Jučer u 74. godini
Prof. dr. sc. Slobodan Čače

Jučer je u 74. godini preminuo ugledni zadarski sveučilišni profesor, povjesničar i arheolog Slobodan Čače. 

Prof. dr. sc. Sobodan Čače rođen je u Šibeniku 1946. godine. Povijest i arheologiju  diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Zadru 1968., a kao asistent zaposlen je na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Zadru 1974. godine. Titulu doktora znanosti stekao je 1987. godine obranivši disertaciju “Liburnija od 4. do 1. stoljeća pr. n. e.” na Filozofskom fakultetu u Zadru.

Dugu i plodnu znanstvenu karijeru započeo je još koncem šezdesetih godina, kada je radio u Arheološkom muzeju Zadar, a 1970. postao je kustos područne zbirke u Ninu istoga muzeja gdje je ostao do 1974. godine. Od 1. ožujka 1974. do svog umirovljenja 30. rujna 2014. radio je na Odjelu za povijest Sveučilišta u Zadru (nekadašnjeg Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta u Zadru.) Bio je i pročelnikom Odsjeka za povijest, kao i prodekanom Filozofskog fakulteta u Zadru, i to u tri navrata.

Prof. dr. sc. Slobodan Čače autor je niza knjiga, te mnoštva znanstvenih i stručnih članaka, a sudjelovao je i u mnogim znanstveno istraživačkim projektima, te znanstvenim skupovima.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)