Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Vozilom probio ogradu pauk službe, naknadno uhićen

12.03.2021. 08:52


Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar i Policijske postaje Biograd dovršili su kriminalističko istraživanje nad nizozemskim državljaninom u dobi od 36 godina, kojeg se sumnjiči za više kažnjivih radnji.
Naime, 36-godišnjaka se sumnjiči da je u utorak, 9. ožujka oko 13,25 sati u Ulici Marka Marulića u Zadru vrijeđao djelatnika tvrtke Obala i lučica te negodovao što mu je prethodno, 3. ožujka zbog nepropisnog parkiranja, pauk vozilom podignuto njegovo vozilo marke Peugeot nizozemskih registarskih oznaka te zatražio da mu se omogući izlazak s vozilom bez plaćanja nastalih troškova. Kada mu je djelatnik pauk službe objasnio na koji način može preuzeti svoje vozilo, 36-godišnjak je fizičkom snagom oštetio rampu za izlaz iz ograđenog prostora Obala i lučica, nakon čega je ušao u svoje vozilo, kojeg je stavio u pogon i pokušao napustiti mjesto događaja u čemu je spriječen od djelatnika. Potom je s vozilom krenuo naprijed te oštetio metalnu žičanu ogradu i nastavio vožnju u nepoznatom pravcu.
Nešto kasnije, oko 15 sati na Jadranskoj cesti DC-08 u Turnju policijski službenici su uočili navedeni automobil koji su pokušali zaustaviti, dok se 36-godišnjak oglušio na izdana svjetlosna i zvučna upozorenja te nastavio vožnju prema Biogradu gdje je ubrzo zaustavljen.
Vozač je uhićen i priveden u službene prostorije, a tijekom kriminalističkog istraživanja vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike na engleskom jeziku, te je odbio test na alkohol i droge.
Na mjestu događaja, u Ulici Marka Marulića u Zadru, izvršen je očevid, dok materijalna šteta koja je pričinjena pravnoj osobi iznosi nekoliko tisuća kuna.
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 36-godišnjaka se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog oštećenja tuđe stvari te zbog sumnje da je počinio četiri prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (nekorištenje sigurnosnog pojasa, odbijanje testa na alkohol i droge, nepoštivanje naredbi izdanih od policijskih službenika) i prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (vrijeđanje i omalovažavanje policijskih službenika). Uz optužni prijedlog priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.