Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Knez će Biogradom upravljati kao profesionalac

Autor: Jelica Farkaš

11.04.2010. 22:00
Knez će Biogradom upravljati kao profesionalac

Foto: Adam VIDAS



Gradonačelnik Ivan Knez svoj je radni odnos u DUZS-u stavio u mirovanje
a sjednici biogradskog Gradskog vijeća održanoj u petak, jednoglasno su prihvaćene odluke o izradi izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja cjelovite zone proizvodne, pretežito industrijske namjene. Izmjena se odnosi na smanjenje minimalne veličine građevinske čestice. Naime, dosad određena minimalna površina građevinske čestice iznosila je 3.000 metara četvornih, a u Industrijskoj zoni ima čestica, čija je površina manja. Izmjenom i dopunom UPU-a i tim će se česticama omogućiti izdavanje potrebnih dozvola.
Vijećnici su prihvatili i izmjene Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2009. godinu, kao i programa održavanja istih.
Gradski i kadrovski stanovi
Zanimljiva je bila točka dnevnog reda koja se odnosila na prava i obveze dužnosnika grada Biograda. Naime, prema novousvojenim pravima i obvezama, gradski će dužnosnici sami moći birati hoće li svoju dužnost obavljati profesionalno ili volonterski.
Sadašnji gradonačelnik Ivan Knez odlučio se za profesionalno obnašanje dužnosti, a svoj radni odnos u DUZS-u stavio je u mirovanje.
Vijećnici su prihvatili odluku o najmu gradskih stanova, kakvih je svega dva te odluku o davanju u najam stanova za službene potrebe.
Ovi potonji, takozvani kadrovski stanovi, davali bi se u najam neophodno potrebnim kadrovima zaposlenim u ustanovama iz područja zdravstva, kulture i školstva te odjelima Gradske uprave. Već sada iskazana je potreba za 18 takvih stanova te je slijedom toga Grad već kontaktirao dvije tvrtke, koje će izraditi potrebnu dokumentaciju kako bi se prišlo izgradnji takvih stanova i to na predjelu Jankolovice, pojasnio je gradonačelnik Knez.
Širu raspravu izazvalo je imenovanje Vijeća za davanje koncesijskih odobrenja na pomorskom dobru. Naime, oporbeni vijećnici nisu podržali ovu točku dnevnog reda i to iz razloga što među imenovanim nema niti jednog člana iz njihovih redova.
U spomenuto Vijeće imenovani su Ivan Knez, Marijan Stopfer, Tonči Šangulin, Jerolim Uroda i Damir Santini.
Gradonačelnik Knez pojasnio je da su u Vijeće imenovani ljudi iz struke.
Imenovanje dvoje ravnatelja
Bez rasprava vijećnici su prihvatili odluku da se u Odbor za pripremu i organizaciju 59. svjetskog natjecanja orača u RH 2012. godine imenuje Miroslav Andrić, kao predsjednik te Ivan Čupić, Željko Domitrović, Ivana Mikulić, Velimir Brkić, Stjepan Mišulić, Milivoj Milat, Mirjana Škara i Marijan Stopfer.
Poprilična se rasprava razvila i prigodom usvajanja Cjenika komunalnih usluga, skupljanja i prijevoza te odlaganja komunalnog otpada za domaćinstva i gospodarstvo. Cijene i nisu podigle toliko prašine, koliko novi način odvoza koji se tek počeo primjenjivati.
Danijel Karabatić pitao je kako će se taj novi način odvoza smeća primjenjivati na Poluotoku, gdje ima domaćinstava bez dvorišta i balkona.
Iako je direktor Bošane Krunoslav Pešić objasnio da će takva domaćinstva dobiti vreće s logom tvrtke koje će iz stana moći iznijeti prije samog odvoza, oporba nije glasovala niti za ovu točku dnevnog reda.
U nastavku su glatko “prošla” izvješća o radu i financijskom poslovanju Pučkog otvorenog učilišta, Zavičajnog muzeja, Gradske knjižnice i HCK Gradskog društva Biograd na moru.
Jednoglasno je prihvaćen i prijedlog da se za ravnateljicu biogradske Gradske knjižnice imenuje dosadašnja ravnateljica Jelka Sipina, koja se jedina i javila na natječaj. Slično je bilo i s izborom ravnatelja Zavičajnog muzeja, gdje se na natječaj prijavio samo dipl. teolog s položenim ispitom kustosa, Draženko Samardžić iz Knina.