Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Pokrenuti konferencijski i zdravstveni turizam

Autor: Nenad Marčina

11.04.2010. 22:00
Pokrenuti konferencijski i zdravstveni turizam


Danas na Božavi počinje s radom hotel Maxim. Ovaj hotel s četiri zvjezdice otvara se osam dana ranije nego prošle godine. I ove godine prvi gosti na Božavu dolaze iz Graza.
O samom početku turističke sezone u Božavi razgovarali smo s mr. Darkom Lončarevićem, suvlasnikom Turističkog naselja Hoteli “Božava”.
– Cilj nam je pokrenuti konferencijski i zdravstveni turizam. Kako bismo započeli s već planiranom izgradnjom potrebno je donijeti pozitivan Zakon o turističkom zemljištu. Međutim, naš najveći problem je nedovoljno izgrađena infrastruktura i skupoća vode, čija se cijena u posljednjih osam godina drastično povećala.
Glavni projektant i nositelj projekta je Božavljanin, dipl.ing. Vjekoslav Pavlaković.
– Uspjeli smo u kratko vrijeme valorizirati dodatne sadržaje i ponuditi ih kao gotov proizvod. Uključili smo našu kulturno-povijesnu baštinu u turizam. Razmišljamo o našim gostima, nudimo im razne izlete. No, naš je moto, prvo treba upoznati Dugi otok, pa onda njegovo okruženje. Gosti se vesele izvornoj prirodi mjesta Božave i ostalih dugootočkih turističkih destinacija. Osim toga, kaže Lončarević, i za djecu imamo razne sadržaje. No, najveća radost djece je vožnja s mini vlakićem do atraktivne plaže Sakarun.
Prema uvjerenju gospodarstvenika Lončarevića, Božava je odlična turistička destinacija, što pokazuju i statistički podaci. Svake godine sve je više ostvarenih noćenja.