Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ulaskom u Farmu Ava Karabatić izbjegava suđenje?

Autor: Suzana Bandić

11.04.2010. 22:00
Ulaskom u Farmu Ava Karabatić izbjegava suđenje?

Foto: Filip BRALA



Iako se neko vrijeme premišljala, Ava Karabatić (21), splitska manekenka i studentica talijanistike u Zadru ipak odlazi na Farmu, emisiju reality shawa NoveTv i to početkom ovog tjedna. Sve to za “malu od skandala” ne bi bilo neobično da joj upravo ovog tjedna na Općinskom sudu u Zadru, točnije u petak, 16. travnja, nije zakazano prvo sudsko ročište u postupku koji se protiv nje, njezine majke Sanje (39) i zaručnika Špire Miličića (25) vodi zbog ucjene sveučilišnog profesora Živka Nižića.
Podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru protiv trojke je sredinom studenog prošle godine podiglo optužnicu zbog sumnje da su ucjenjivali profesora Živka Nižića (68) sa zadarskog Sveučilišta i uzeli mu 9.000 eura kao naknadu za kompromitirajuće i lascivne SMS-ove i podatke o telefonskim pozivima koje je upućivao Avi Karabatić.
Profesor Nižić kasnije im je optužnicu “olakšao” za dvije tisuće eura priznavši u istrazi kako je to poklonio mladom paru, a zato što “voli pomagati mladim ljudima”. Ostalih sedam predao je njezinom dečku Špiri navukavši ga u policijsku klopku na zadarskom Autobusnom kolodvoru. Špiro je u istrazi djelomično priznao djelo, dok su Ava i njezina majka zanijekale da su uopće znale za novac.
Ako im se dokaže krivnja, Ava Karabatić i njezina majka iza rešetaka bi mogle provesti od jedne do pet godina, a Avin zaručnik Špiro Miličić, s obzirom da je počinio kvalificirani oblik ucjene, od tri pa čak do 10 godina zatvora.
Iako je Ava svoje premišljanje o ulasku na Farmu objasnila svojim obvezama oko učenja, preuzimanja stipendije i obvezama na sudu, sve glasnije se šuška kako je to zapravo “kupovanje” vremena i bijeg od sudskog procesa koji joj prethodi. A osim ovog zadarskog procesa, Ava ima i onaj u Splitu, jer je i ona tužila profesora Nižića, zbog seksualnog uznemiravanja iz pozicije moći.