Zadarska županija za 11 projekata i manifestacija dobila 110 tisuća kuna

Slika korisnika admin
Autor: 
millennium09zk_39
Zvonko KUCELIN
Millenium jump - milenijski skok zadarska je atrakcija

Da su manifestacije "lokomotiva" turističke ponude Kvarnera dokazuje i podatak da se od 127 sufinanciranih projekata Hrvatske turističke zajednice njih 17, dakle najviše, nalazi na području Primorsko-goranske županije. Za kvarnerske programe izdvojeno je 235 tisuća kuna, a među sufinanciranim projektima su Riječki karneval, Rabska fjera, Svjetsko prvenstvo u podvodnom ribolovu na Malom Lošinju i ostali.

S ciljem unapređenja turističke ponude i prepoznatljivosti hrvatskog turizma HTZ ove godine s dva milijuna kuna sufinancira ukupno 127 projekata. Najveći pojedinačni iznos od 310 tisuća kuna dobio je Grad Zagreb za šest projekta i manifestacija. Onoliko novaca koliko dobije 17 kvarnerskih manifestacija, čak i nešto više, dobivaju samo dvije zagrebačke i to 150 tisuća Svjetski kup u skijanju na Sljemenu i 100 tisuća kuna teniski turnir ATP u Zagrebu.

Istarska županija za 11 projekata i manifestacija dobiva 215 tisuća kuna, od čega se gotovo polovica odnosi na teniski ATP turnir u Umagu. Sedam projekata i manifestacija u Dubrovačko-neretvanskoj županiji HTZ će sufinancirati sa 120 tisuća kuna. Zadarska županija je za 11 projekata i manifestacija dobila 110 tisuća kuna, a kod njih svi projekti ravnopravno dobijaju potporu od po 10 tisuća kuna.

Od 1,3 milijuna kuna kojima HTZ-ov Ured za kulturni turizam 150 tisuća kuna određeno je za Dubrovačke ljetne igre te 100 tisuća kuna za Splitsko ljeto. Pulski Festival igranog filma, šibenski Međunarodni dječji festival te zadarske Glazbene večeri u Sv. Donatu dobile su po 50 tisuća kuna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno