Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Kulturna suradnja

11.04.2011. 22:00
Kulturna suradnja


Ovo je početak jedne suradnje na kulturnom planu, dok se suradnja s ovom općinom planira i na drugim poljima, kazala nam je Nives Jeličić, predsjednica domaćeg KUD-a “Kralj Tomislav”


U subotu je u sportskoj dvorani osnovne škole u Biogradu na Moru održana zajednička priredba dvaju prijateljskih kulturno umjetničkih društava.
Riječ je o domaćem KUD-u “Kralj Tomislav” te gostima, KUD-u općine Višnjan.
– Ovo je početak jedne suradnje na kulturnom planu, dok se suradnja s ovom općinom planira i na drugim poljima, kazala nam je Nives Jeličić, predsjednica domaćeg KUD-a.
Kroz kulturno-zabavni program ovih dvaju KUD-ova predstavljeni su običaji, pjesme i ples područja Višnjana i grada Biograda. U jednosatnom programu gosti su nastupili sa svojom Puhačkom glazbom, folklornom skupinom te pjevačkom ženskom skupinom “Višnjanke”.
– Volimo pjesmu i njegujemo pjesme Istre, ali i cijele Hrvatske, kazale su nam simpatične Višnjanke, dok su mladi plesači u svojim živopisnim nošnjama također otpjevali, ali i otplesali svoje točke. Domaćini su ovom prigodom uz svoju folklornu skupinu predstavili i sve skupine mažoretkinja, među kojima i one najmanje, a koje su kao i obično izazvale najviše pozornosti i pobrale veliki pljesak nazočne publike.