Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ledenku i Čakarunu zlato i bronca

11.04.2011. 22:00
Ledenku i Čakarunu zlato i bronca


Seniori Jadrana nisu bili uspješni poput juniora: od tri posade nijedna nije izborila finale


U Zagrebu je proteklog  vikenda održana 28.  po redu međunarodna regata Croatia  open, najveća regata  u ovom dijelu Europe koja je kroz  dva dana natjecanja  na stazi jarunskog  jezera okupila više  od 2000 veslača. Za  hrvatske veslače  Croatia open tradicionalno označava  prvu provjeru vrijednosti u međunarodnoj konkurenciji,  nakon čega slijedi  formiranje posada  hrvatske izborne vrste za nastavak sezone.
Veslači Jadrana  na Croatia openu su  se predstavili u konkurenciji juniora i  seniora. Prvog dana regate, u  subotu, veslale su se “male”  discipline, odnosno dvojci i samci. U šest eliminacijskih utrka  juniorskih dvojaca bez kormilara nastupile su tri posade  Jadrana. Pobjedom u svojim  eliminacijskim skupinama finale  su izborili Mate Ledenko i Mile  Čakarun te Ante Antišin i Antonio Adžić, dok je treća posada: Luka Baričević i Roko  Pekić zauzela drugo mjesto i  plasman u B finale. Naime,  samo su pobjednici skupina izborili pravo nastupa u A finalu.
U popodnevnom finalu treće  mjesto, sa sedam sekundi zaostatka za vodećom posadom,  osvojili su Mate Ledenko i Mile  Čakarun, a Ante Antišin i Antonio Adžić bili su šesti. Najbolje  vrijeme imala je posada beogradskog Partizana, dok su  veslači Crvene Zvezde uzeli srebro.
– Kada se uzme u obzir koliko  je bilo problema s ozljedom  koljena kod Mile Čakaruna unazad zadnja dva i pol mjeseca, te  činjenica da ova posada ima tek  tri tjedna pravog treninga u  zadnja dva mjeseca, možemo  biti zadovoljni s ostvarenim rezultatom. Jer, tu sigurno ima još  mjesta za napredak – kazao je  Petar Milin, trener i tajnik Jadrana.
Luka Baričević i Roko Pekić u  finalu B zauzeli su treće mjesto,  odnosno deveto ukupno.
Seniori Jadrana nisu bili uspješni poput juniora: od tri  posade nijedna nije izborila finale. Marin i Branko Begović  zauzeli su četvrto mjesto u svojoj  eliminacijskoj skupini dvojaca  bez kormilara, dok su u finalu B  bili peti. Zauzevši četvrto mjesto  u svojoj eliminacijskoj skupini,  Karlo Bilić i Marin Mašina u  dvojcu bez kormilara seniora do  23 godine također nisu uspjeli  izboriti finale. U B finalu ciljem  su prošli treći. Marko Đurica u  samcu seniora do 23 godine  osvojio je peto mjesto u svojoj  skupini.
Drugoga dana regate, u nedjelju, juniori su veslali u četvercima bez kormilara. Mate  Ledenko i Mile Čakarun nastupili su u kombiniranoj posadi s  veslačima pulske Istre: Ivanom  Pitonom i Patrikom Prnjakom.  Najboljim rezultatom u eliminacijskoj skupini plasirali su se u  finale u kojem su vrlo uvjerljivo  stigli do prvog mjesta ispred  posada Partizana i Crvene zvezde. Klupska posada Jadrana:  Ante Antišin, Antonio Adžić,  Luka Baričević i Roko Pekić  također se plasirala u finale i  tamo zauzela solidno četvrto  mjesto, iako s petnaestak sekundi zaostatka za najbržim četvercem.