Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Polančec ne mora opet u pritvor

11.04.2011. 22:00
Polančec ne mora opet u pritvor


Ne želim nikome da doživi ovo što sam ja doživio. S obzirom na ono što sam napravio, odluka suda nije ni mogla biti drugačija, rekao je Polančec nakon što je izašao iz zgrade zagrebačkog suda


Damir Polančec  ne mora natrag u Remetinec.  Tako je odlučilo izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda, koje je odbilo  prijedlog USKOK-a da se  bivšeg potpredsjednika Vlade  ponovo pritvori zbog navodnog utjecaja na svjedoke iz  afere Spice i njegove bivše  kolege menadžere iz Podravke – Miroslava Vitkovića i  Zdravka Dimača.
– Ne želim nikome da doživi  ovo što sam ja doživio. S  obzirom na ono što sam napravio, odluka suda nije ni  mogla biti drugačija, rekao je  Polančec nakon što je izašao  iz zgrade zagrebačkog suda.
Kako bi zaključilo je li osnovan zahtjev USKOK-a da  se Polančeca pritvori, izvanraspravno vijeće zagrebačkog suda odlučilo je samo  provjeriti iskaze svjedoka koji  to tvrde. Naime, USKOK je  već otvorio i novu istragu  protiv Polančeca, u kojoj ga  sumnjiči za kazneno djelo sprječavanja dokazivanja, odnosno za utjecaj na svjedoke iz  afere Spice. U toj uskočkoj  istrazi već je ispitano nešto  manje od deset svjedoka, no,  sud je već zaključio da nema  niti osnove da se Polančeca  zbog toga pritvori. Ipak, USKOK se na ovu odluku zagrebačkog suda može žaliti  Vrhovnom sudu.