Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Memorijalni centar u Škabrnji ima lokacijsku dozvolu

11.04.2012. 22:00
Memorijalni centar u Škabrnji ima lokacijsku dozvolu


Projekt memorijalnog centra na Ražovljevoj glavici izradio je zadarski arhitektonski biro Via Factum iz Zadra


Projekt memorijalnog centra Škabrnje trebao bi ovih dana stići na adresu Ministarstva hrvatskih branitelja. Naime, Općina Škabrnja pri kraju je izrade dokumentacije koju je nužno priložiti kako bi memorijalni centar u ovoj proračunskoj godini ušao u natječaj za sufinanciranje projekata.
Načelnik Općine Luka Škara kaže da je ishođena lokacijska dozvola te da će se podnijeti zahtjev agenciji koja raspolaže državnom imovinom za izvlaštenjem zemljišta na Ražovljevoj glavici ponad Škabrnje.
– Podnijeli smo molbu predsjedniku Ivi Josipoviću za zajedničkim sastankom na kojem bi sudjelovali mi iz Općine Škabrnja, ministar obrane Ante Kotromanović, ministar branitelja Fred Matić i vrhovni zapovjednik. Na tom sastanku bi razmotrili na koji bi način realizirali ideju o memorijalnom centru. Predviđamo da će vrijednost cijelog projekta iznositi oko 8 milijuna kuna, a u prvoj fazi bi realizirali put od Marinovca do Ražovljeve glavice te dio zgrade, rekao nam je u kratkom telefonskom razgovoru načelnik Općine Škabrnja Luka Škara.
Razgovor s vrhovnim zapovjednikom nužan je zbog sudjelovanja inženjerijske bojne motorizirane brigade, a radove bi platilo Ministarstvo branitelja. U sljedećoj proračunskoj godini realizirala bi se druga faza memorijalnog centra u kojoj bi se riješili priključci struje i vode te nastavak gradnje na zgradi. Općina Škabrnja ponovno će se sljedeće godine javiti na natječaj ministarstva za sufinanciranje istovrsnih projekata. Projekt memorijalnog centra na Ražovljevoj glavici izradio je zadarski arhitektonski biro Via Factum iz Zadra.