Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Novo ruho kultnog zadarskog parka

11.04.2012. 22:00
Novo ruho kultnog zadarskog parka


Riva Liburna, čiji je vlasnik Branimir Markov, Ledanu je uzela u najam na pet godina i u njoj uređuje ugositeljski objekt, svojevrsni lunch bar


Naziru su novi obrisi Perivoja kraljice Jelene Madijevke, zadarskog parka bogate društvene povijesti, u kojemu će u svibnju biti otvoren novi ugostiteljski objekt s velikom terasom.
U projekt oživljavanja Perivoja kraljice Jelene, krenulo se prije nekoliko mjeseci, kada su zadarski Nasadi, staru Ledanu dali u najam tvrtki Riva Liburna. Vlasnik Rive Liburne je Branimir Markov, koji je vodio nekadašnji klub Gotham. Staru Ledanu, u kojoj uređuje ugositeljski objekt, svojevrsni lunch bar, Markov je uzeo u najam na pet godina. Za rekonstrukcije Ledane, zadužena je tvrtka Duca.
Paralelno s uređenjem novog ugostiteljskog objekta, koji će oživjeti Perivoj kraljice Jelene, Grad Zadar je na sebe preuzeo uređenje kamenih staza, a Nasadi oplemenjivanje parka zelenilom.
U Perivoju kraljice Jelene Madijevke, prema nedavnoj ocjeni zadarskog gradonačelnika Zvonimira Vrančića, pronađen je kompromis javnog i privatnog interesa. Privatnik otvara ugostiteljski objekt, a kultni zadarski par u život se vraća novim sadržajem i zelenilom, a sve se to odvija pod budnim okom stručnjaka za zaštitu kulturne baštine i Nasada.
Uređenjem Perivoja kraljice Jelene, Zadar će dobiti novu, zanimljivu destinaciju kako za Zadrane, tako i za turiste.