Nedjelja, 5. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Otočni sabor kod Josipovića

11.04.2012. 22:00
Otočni sabor kod Josipovića


Predstavnike Otočnog sabora, udruge za razvitak hrvatskih otoka, primit će u utorak 17. travnja predsjednik Ivo Josipović.
-Upoznat ćemo predsjednika Josipovića s  problematikom otoka i otočana i s aktualnim stanjem na otocima, sa zaključcima koje smo donijeli na skupštini u Zadru, te s inicijativom da se donesu izmjene Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama na način da koncesijama na pomorskom dobru raspolažu općine i gradovi, a ne županije kako bi se prihod od koncesija vratio na otoke. Moram naglasiti da smo ugodno iznenađeni činjenicom da je prošlo kratko vrijeme otkad smo zatražili prijem kod Predsjednika Republike do trenutka kad su nas pozvali, što govori o tome da Predsjednik Republike i ljudi koji rade u njegovom uredu uviđaju postojanje problema otoka i otočana, rekao je predsjednik Otočnog sabora Denis Barić.
Uz Denisa Barića koji ujedno predstavlja i otočane s područja Zadarske županije, na prijem kod Predsjednika otići će i predstavnici podružnica Otočnog sabora iz Primorsko-goranske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, te tajnik Otočnog sabora Gordan Marinović  i član Vijeća Ivan Gligora.
Barić je izvijestio i kako će, istog dana za kojeg je zakazan sastanak u Uredu predsjednika, izbornu skupštinu održati podružnica Otočnog sabora Šibensko-kninske županije, a dva dana kasnije udruga u Splitu organizira sastanak s predstavnicima HGK – Županijske komore Split i predstavnicima  Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Ministarstva turizma i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Na sastanku će biti riječi o legalizaciji objekata na otocima Splitsko-dalmatinske županije.