Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Kad će zagristi šaran?

Autor: Velimir Brkić

11.04.2013. 22:00
Kad će zagristi šaran?

Foto: Velimir BRKIĆ



Dobro je znano kako je Vransko jezero raj i za ptice i za ribiče, međutim, danas nemam baš neke ribičke sreće. Kao da nije baš dobar dan za ribolov, ništa ne grize. Pitam se, možda ribe nisu gladne, šali se Božo Orlovac dok mirno čeka kad će zagristi šaran, babuška ili možda som


Ribolovci ili ribiči, velika su populacija sportaša. Svijet ribolovaca je nešto posebno. To je poseban soj ljudi koje veže ljubav prema prirodi.
– Ribič ne samo da je zaljubljenik u svoj hobi, već tu ljubav prenosi na svoje bližnje, govori Božo Orlovac, Benkovčanin porijeklom iz Banja Luke, dok lovi slatkovodnu ribu u kanalu, od mosta u smjeru suprotnom od Vranskog jezera.
Sportski ribolov na ovom omiljenom odredištu zaljubljenika u bacanje udice dopušten je na cijelom području Vranskog jezera, izuzev Ornitološkog rezervata i vodenog pojasa širine 300 m od granice rezervata. Unutar rezervata ribolov je dopušten samo na području kampa Crkvine.
Na kanalu kod mosta na suženju ceste Pakoštane – Vrana, ribolov je besplatan. Zapravo tu i ima najviše ribiča tijekom cijele godine.