Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Prosvjedovat će svaki dan pred gradskom vijećnicom

Autor: Siniša Klarica

11.04.2013. 22:00
Prosvjedovat će svaki dan pred gradskom vijećnicom

Foto: A. SITNICA



“Zamračena” su dva milijuna kuna. Država je uredno dostavila sredstva za plaće vatrogasaca, a novca nema, ističe sindikalni povjerenik Vedran Uranija


Uz zaglušujuće zvuke sirena svojih vozila, u Benkovcu su ponovno prosvjedovali vatrogasci. Povod je ponovna blokada računa i neisplata plaća za veljaču i ožujak. Kako je na skupu ispred gradske vijećnice rekao pravni zastupnik SSSH Vedran Uranija, država je uredno doznačila sredstva za Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Benkovca, ali novca za plaće nema. Štoviše, sve manje novca je i za gorivo, pa je upitna i operativna spremnost benkovačkih vatrogasaca.
– Odgovornim smatramo Grad Benkovac, jer po statutu i Zakonu o vatrogastvu Benkovac mora isplatiti plaće ako dođe do nedostatka sredstava. Država je uredno doznačila sredstva, a gdje je novac nestao ne znamo. “Zamračena” su dva milijuna kuna, zbog čega je podnesena kaznena prijava, rekao je Uranija, najavljujući svakodnevni prosvjed od 10 do 12 sati pred gradskom vijećnicom u Benkovcu, sve do ispunjenja zahtjeva.
Član Upravnog vijeća JVP Benkovac Mirko Ivić je rekao da se gradonačelnika Benkovca Branka Kutiju na ovo upozoravalo još od prošlog ljeta, međutim, kaže Ivić, umjesto da riješi problem, gradonačelnik traži od JVP-a da se kreditno zaduži, iako su već zaduženi sa 500.00 kuna.