Bibinjci za projekte "povukli" više od 300 tisuća kuna

Slika korisnika admin
Autor: 

U Vinkovcima je u ponedjeljak održano svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju projekata po Programu podrške regionalnom razvoju. Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac potpisala je ugovore za 134 projekta koji će se financirati po programu podrške regionalnom razvoju. Među županijama, gradovima i općinama kojima su dodijeljena sredstva nalazi se i Općina Bibinje koja je dobila 278 tisuća kuna, a sredstva će po riječima načelnika Općine Bibinje Bruna Bugarije, biti utrošena u Etno-turistički centar Bigečeva kuća.

- Cilj je obnova i stavljanje u funkciju stare kamene kuće u povijesnoj jezgri Bibinja, poznatije kao Bigečeva kuća u Centar za posjetitelje kao mjesto koje bi istodobno služilo kao turistička atrakcija i javno mjesto muzejske namjene. Centar za posjetitelje obuhvatit će sve tradicijske turističke atrakcije te ponudu lokalnog stanovništva, rekao je Bruno Bugarija, načelnik općine Bibinje.

Sredstva Programa usmjerena su na projekte koji doprinose poboljšanju dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture, a budući etno-turistički centar trebao bi služiti lokalnom stanovništvu i turistima.

Dodamo li ovome kako je istog dana ministar Lovro Kuščević, Odlukom o dodjeli sredstava kapitalne pomoći, Općini Bibinje dodijelio 100 tisuća kuna za rekonstrukciju cesta, možemo zaključiti kako je Veliki tjedan za Općinu Bibinje započeo i više nego odlično.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno