Zadarska županija i službeno na Pomorskom putu svile

Slika korisnika valentinam
ASEAN summit u Boau u Kini
Nova luka u Gaženici zasigurno jedan od najvećih aduta zadarskog turizma u budućnosti. Panelu su nazočili i predstavnici najvećih kruzerskih kompanija koji su bili vrlo zadovoljni našom najavom da je zgrada putničkog terminala u Gaženici dovršena, istaknuo je Božidar Longin, župan
Zajednička fotografija predstavnika dionika Pomorskog puta svile, među kojima je i župan Longin

Zadarska županija od ove godine i službeno je postala dijelom Pomorskog puta svile. Potvrđeno je to završnom deklaracijom skupa „Suradnja u kruzerskom turizmu na Pomorskom putu svile 21. stoljeća“, koji je održan u sklopu ASEAN summita u Boau, poslovnom središtu kineske provincije Hainan.

Tamo se, kako je poznato, nalazi izaslanstvo Zadarske županije predvođeno županom Božidarom Longinom. Nakon što je u ponedjeljak potpisana povelja prijateljstva s provincijom Hainan, turističkim biserom Kine, zadarska je delegacija sudjelovala na poslovnom summitu ASEAN gdje je župan Longin bio jedan od izlagača na panelu o razvoju kruzerskog turizma. Longin je tom prigodom predstavio luku Gaženica i njezine potencijale kao budućeg home porta.

- Nova luka u Gaženici zasigurno jedan od najvećih aduta zadarskog turizma u budućnosti. Panelu su nazočili i predstavnici najvećih kruzerskih kompanija koji su bili vrlo zadovoljni našom najavom da je zgrada putničkog terminala u Gaženici dovršena. Naravno da smo predstavili i širu priču oko luke Gaženica i sve druge prometne prednosti naše županije, istaknuo je župan Božidar Longin.

Župan Longin imao je nekoliko vrlo zapaženih medijskih nastupa za kineske medije, a regionalna televizija Hainan TV emitirala je reportažu o Zadarskoj županiji. Svake godine više od 150 milijuna Kineza putuje u inozemstvo, pa bi kvalitetan nastup zadarske delegacije u kojoj su i vodeći ljudi Zračne luke Zadar, mogao rezultirati još većim brojem dolazaka kineskih turista koji su među turističkim djelatnicima na glasu kao odlični potrošači.

Zadarsko je izaslanstvo sudjelovalo i na Boao Forum for Asia, najvećem gospodarskom forumu u Aziji. Ove godine, kao države partneri iz Europske Unije, sudjeluju Austrija i Nizozemska, čija su izaslanstva predvodili premijeri Sebastian Kurz i Mark Rutte. Posebno atraktivno zvuči vijest da su u dijelu foruma koji se odnosio na suradnju s regijama, Europu predstavljali Zadarska županija i regija Sjeverna Finska. Boao Forumu nazoče i glavni tajnik UN-a Antonio Guterres, ravnateljica MMF-a Christine Lagarde te brojni drugi svjetski državnici i gospodarstvenici. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno