Zadranin u Foši pronašao odbačene narkomanske igle

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Oprezno u šetnji prirodom
Infektivni otpad nosi se u Zavod za javno zdravstvo gdje ga se spaljuje na visokim temperaturama
Ivan SIKIRIĆ
Ukoliko se naiđe na odbačene šprice i sličan infektivni otpad može se nazvati ili Centar 112 ili broj 095 902 1749

S toplijim vremenom stiže i nešto veća mogućnost susreta s infektivnim otpadom, a upravo to se dogodilo jučer u Foši gdje je jedan Zadranin pronašao dvije odbačene narkomanske igle, jednu zatvorenu i jednu otvorenu. Igle su pokupljene i bačene u smeće, ali su upozorenje svim šetačima u prirodi i na plažama da budu pojačano oprezni.

Siniša Kabić Peters iz Udruge apstinenata za pomoć resocijalizaciji "Porat", koja vrlo intenzivno provodi akcije čišćenja takvog otpada, poziva građane da kad god naiđu na infektivni otpad u prirodi nazovu udrugu, čiji će članovi odmah izići na lokaciju kako bi se takav otpad pravilno zbrinuo. Naime, takav otpad nosi se u Zavod za javno zdravstvo gdje ga se spali na visokim temperaturama.

- Na stranicama naše udruge dostupna je mapa čišćenja infektivnog otpada, bazirana na našim stalnim akcijama. U zadnje vrijeme je, drago mi je da mogu reći, dosta čisto, ali pozivamo ljude na dodatan oprez jer s dolaskom ljeta, nažalost, bude i više takvog otpada. Ukoliko naši sugrađani naiđu na odbačene šprice i sličan infektivni otpad mogu nazvati ili Centar 112 koji će dalje kontaktirati nas ili na telefonski broj 095 902 1749, poznati smo po tome da odmah po pozivu izlazimo na teren i uklanjamo otpad te ga se, što je vrlo važno, kasnije zbrinjava na pravilan način, pozvao je Kabić Peters.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno