Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Pisane, likovne i foto radove može se slati do 22. travnja

12.04.2021. 08:25


Otvorene su prijave za sudjelovanje u novom, četvrtom broju otočkih DIY (»uradi sam«) novina, CRTICE S OTOKA #4.
Prva dva broja ‘Crtica s otoka’, prvih DIY (‘uradi-sam’) novina otoka Silbe, nastala su u ljeto 2018. i proljeće 2019. godine, kao rezultat jednotjednih radionica u organizaciji umjetničke platforme Silba Environment Art. Povodom pripreme trećeg broja u proljeće 2020., u uvjetima karantene, no u skladu sa željom organizatora da se ideja ‘Crtica s otoka’ nastavi širiti i drugim otocima, malim i velikim, otvorili su poziv primarno žiteljima svih jadranskih otoka (a zatim i ostalima koji na njima redovito ili povremeno borave, poznaju ih i vole), koji o svojim otocima imaju što za reći, napisati, nacrtati, fotkati, ukazati – te dobili mnoštvo kvalitetnog i zanimljivog sadržaja, koji su posložili u CRTICE S OTOKA #3, a ono što nije stalo u novine postavili su na svoj web https://www.silba-environment-art.hr/blog/.
Organizatori pozivaju, stoga, na slanje reportaža; fotografija i fotoreportaža; intervjua sa zanimljivim otočkim osobama; kratkih priča, anegdota i kronika; ilustracija i stripova; vijesti o važnim otočkim akcijama i događajima, potrebama i problemima, poezije i proze, i naravno crtica s otoka.
-Iz jasno osobnog, subjektivnog ugla: tražimo sadržaje koji su vam bitni i do kojih vam je stalo, koji priču vašeg otoka pripovijedaju iz vaše, dosad možda neotkrivene perspektive. Želimo različite zaljubljenike u otoke povezati u broju koji će tematizirati otok u konkretnom i simboličkom smislu, koji će o otoku govoriti i kao izazovu i kao izboru. Svakodnevnom, životnom, osobnom…, navodi se u pozivu.
Svoje priloge, kao i sva možebitna pitanja i sugestije možete slati do 22. travnja 2021. u ponoć, na mail adresu: [email protected].