Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Wine EnoGastro Vip Event u Zadru 9. 6. 2021

12.04.2021. 12:30


Nakon lanjskog zadarskog uprizorenja velebne manifestacije Wine Vip Event, uz preko 200 učesnika, u hotelu Kolovare, kao posljednji značajan događaj pred lockdown zbog korone, organizatori za ovu godinu najavljuju ponovni dolazaka u Zadar 9. lipnja, uz izmjenjen naziv u Wine EnoGastro Vip Event – Međunarodna konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca.


Edukativnim eventom za turizam vraćanje vjere u bolje dane
Nakon detaljnog dogovaranja, posložili su termini za ovogodišnje edukativne evente namijenjene ugostiteljima, hotelijerima i ostalim turističkim djelatnicima. Organizator Dantes Bagić najavljuje:
– U ovom za ugostitelje, hotelijere i općenito turizam i gospodarstvo teškom korona vremenu, traži se način kako biti podrška tim djelatnostima. Organizator RICERCA MERCATO ovim događajem želi im pomoći sa predavanjima i edukacijama, savjetovanjem, druženjem i razmjenom iskustva te im time dati potporu da lakše nađu put u bolju ugostiteljsko-turističku i gospodarsku budućnost.
Partneri događaja su Hrvatska turistička zajednica, županijske komore Hrvatske gospodarske komore, županijske komore Hrvatske Obrtničke komore onih županija u kojima se održavaju događaji. Partneri događaja su i županije i njihove turističke zajednice, gradovi domaćini i njihove turističke zajednice i tvrtke, gradovi i općine koji su se ponudili kao donatori i sponzori ovog događaja. Iznimno važni partneri događaja su izlagači. Pokrovitelji projekta su Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva turizma i sporta RH.


Prilagodba panedemiji i proširenje sadržaja
Događaji će se održati u kvalitetnim hotelima i restoranima, ali zbog korona pandemije i raznih ograničenja će biti na hotelskim i restoranskim natkrivenim terasama, a velikim dvoranama će se održati radionice i edukacije.
Organiziranje događaja biti će prema svim epidemiološkim mjerama i ograničenjima: od broja uzvanika u zatvorenim i otvorenim prostorima, uz održavanje socijalne distance, korištenje dezinficijensa i zaštitnih maski, prozračivanje prostora..Sve u cilju sigurnosti sudionika i uzvanika.
Uz dosadašnje edukacije i predavanja namijenjene vlasnicima restorana, konoba, raznih drugih ugostiteljskih objekata, hotelskih kuća, direktore hotela, FB Managere, konobare, kuhare, barmene i sommeliere ove godine su tu i nove edukacije za bariste i slastičare kao i specijalizirane, tematske, prezentacijske i degustacijske radionice za vina, pjenušce, žestice- rakije i razne druge radionice.




Posebna eno-gastro priča
Posebna novost je i ta da će se na eventima prezentirati enogastronomiju na poseban način. Timu govornika i Chefova priključiti će se i neka nova imena iz svijeta ugostiteljstva i gastronomije kako bio svoje znanje i vještine podijelili sa uzvanicima.
U proteklih 5 godina tim Ricerca Mercato organizirao je čak 17 vrlo posebnih evenata. Veliki naglasak je na kvalitetnim Hrvatskim lokalnim proizvođačima, uz nekoliko izlagača iz susjednih država. Lani su čast ovdašnjih snaga branili Kraljevski vinogradi, Obrt KerVin, OPG Škaulj i PZ MasVin, a Bobanović, Škaulj, Glavić i Radulićka su se, kao i svi vinari, skupu obratili i svoja vina predstavili. Imali smo još časnih predstavnik koji su u kulinarske čarolije ugradili svoje proizvode poput Cromarisa, MariKomerca, Mih Sirane Kolan, Mišlova d.d. do Opel Mitrovića,…
U suradnji sa partnerima projekta, izlagačima, sponzorima i donatorima uzvanicima i gostima eventa je omogućen – besplatan ulaza, besplatnog korištenje čaše, besplatne radionice i edukacije te za određeni broj VIP uzvanika (pozivaju izlagači) besplatna večera sljubljivanja hrane i vina, uz niz iznenađenja!
Glavni motiv, cilj i svrha eventa je povezivanje ugostiteljsko turističke struke sa kvalitetnim domaćim – lokalnim proizvođačima i edukacija gostiju i izlagača partnera i ugostiteljsko turističke struke kao i podizanje razine znanja, kvalitete ponude i kvalitete usluge.


Gdje će se sve nastupiti
Organizator, vjerujući u smirivanje korona pandemije, zakazuje sljedeće termine i destinacije događaja:
– RIJEKA 02. lipnja (02.06.2021.)
– ZADAR 09. lipnja (09.06.2021.)
– POREČ 17. lipnja (17.06.2021.)
– SPLIT i 23. lipnja (23.06.2021.)
– ZAGREB 01. srpnja (01.07.2021.)