Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zbog sigurnosti zamijenjen dio ograde

12.04.2021. 10:20


Upravni odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša prije otprilike mjesec dana zamijenio je dio ograde na Citadeli (Kapetanskom parku). Ograda je bila u dotrajalom stanju, na mjestima je u potpunosti nedostajala, a to je predstavljalo ugrozu od pada preko ruba.
Nadležni Upravni odjel promptno je reagirao po dojavi građana te je sad taj dio parka pravilno ograđen novom i sigurnom ogradom.
– Odmah po dojavi građana o stanju na Kapetanskom parku smo reagirali te je ograda zamijenjena, bez obzira na Konzervatorski ured morali smo reagirati zbog sigurnosti građana, rekao je Robertino Dujela, pročelnik UO za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša.
Na pitanje hoće li se uskoro zamijeniti i ostatak ograde, koja je, iako izgleda dotrajalo i staro, prilično stabilna, Dujela je odgovorio kako park čeka kompletno uređenje te je ovo bilo mijenjano isključivo zbog sigurnosti građana, a ne kao dio uređenja.
Dujela je dodao kako se svi brinu da park izgleda pristojno i sigurno za građane što podrazumijeva i uklanjanje zaostalog narkomanskog pribora, šprica i igala koje su gore nerijetka pojava.
Naime, Nasadi i Čistoća brinu se za održavanje tog prostora usred grada koji, a građani, jedva čekaju njegovu revitalizaciju.
Podsjetimo, danas devastiran, a nekad uređen i funkcionalan perivoj, na bedemu do zgrada Sveučilišta i DHM-a, trebao bi ponovo biti na raspolaganju Zadranima i ostalim posjetiteljima, prije svega kao ljetna pozornica i šetnica, ali za potpunu obnovu potrebno je pričekati rješavanje imovinskopravnih problema vezanih uz Citadelu.