Zadarska bolnica riješila dug veledrogerijama

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Pacijenti mogu biti mirni, nema više nestašice lijekova
Sva smo dugovanja platili iz vlastitih prihoda, sve smo riješili na vrijeme te naši pacijenti zaista mogu biti mirni, ne prijeti nestašica niti jednog lijeka. Tako je i s imunoglobulinom kojega smo i dosad imali na zalihama, ističe dr. Željko Čulina, ravnatelj Opće bolnice Zadar
Vedran SITNICA
U zadarskoj Općoj bolnici opskrba lijekovima potpuno je normalna i po tome je među najboljima u Hrvatskoj

Prije samo godinu dana zadarska Opća bolnica zabilježila je veliku nestašicu lijekova, zbog koje nam je ravnatelj bolnice, dr. Željko Čulina, čak priznao kako lijekova imaju samo do kraja mjeseca.

- Opća bolnica Zadar zaprimila je upozorenja veledrogerija vezano za isporuku lijekova. Možemo izvijestiti kako raspolažemo zalihama lijekova koje su dostatne za potrebe ustanove i to do kraja tekućeg mjeseca, rekli su nam tada u bolnici.

Do nestašice lijekova došlo je zbog duga veledrogerijama koje su prijetile potpunom obustavom isporuke lijekova. Većina zdravstvenih ustanova, pa tako i zadarska bolnica, zapala je u tešku situaciju jer dugove nisu mogli podmiriti iz vlastitih sredstava. Bilo je to vrijeme kada su dugovanja veledrogerijama dosegnula kritičnu točku s ukupnim dugom od 5,7 milijardi kuna, zbog čega su dijelu zdravstvenih ustanova ograničili isporuku lijekova. Kako pacijenti ne bi ispaštali, Vlada je spašavala situaciju s nekoliko financijskih injekcija.
No, za to više nema potrebe, kazao nam je ravnatelj dr. Željko Čulina, barem što se Opće bolnice tiče jer su svoja dugovanja podmirili.

- Opskrba lijekovima potpuno je normalna, nemamo više nikakvih problema i po tome smo među najboljima u Hrvatskoj. Drago mi je da smo to riješili na obostrano zadovoljstvo nas i naših pacijenata, ističe dr. Čulina, a na pitanje jesu li dugovanja riješili uz pomoć Vladinih potpora ili pak vlastitih prihoda, ravnatelj ističe:

- Sva smo dugovanja platili iz vlastitih prihoda, sve smo riješili na vrijeme te naši pacijenti zaista mogu biti mirni, ne prijeti nestašica niti jednog lijeka. Tako je i s imunoglobulinom kojega smo i dosad imali na zalihama, poručuje ravnatelj.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)