Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Novo zlato stiglo prije tatamija

Autor: Jelica Farkaš

11.05.2009. 22:00
Novo zlato stiglo prije tatamija

Foto: Sebastian GOVORČIN



Zlatnog biogradskog karatista Danila Domdjonija njegovi sugrađani su dočekali u ponedjeljak navečer na biogradskoj rivi, a prigodno okupljanje upriličeno je u Dalmatien pubu Carpymore. Kroz špalir mažoretkinja zlatni Danil i njegov trener Svemir Mrvičić stigli su ugodno pozdravljeni od okupljenih sudionika. U ime Grada Biograda na moru svog najpoznatijeg stanovnika dočekali su Ivan Knez, gradonačelnik, Marijan Stopfer, dogradonačelnik i predsjednik Športske zajednice grada te njegovi roditelji, rodbina i prijatelji, kao i brojni biogradski sportaši.
Danil je subotu obranio titulu europskog prvaka, a zlato koje je osvojio vrijednije je utoliko što ga je osvojio u svojoj zemlji pred domaćom publikom.
– Zahvaljujem se svima koji su me dočekali u Biogradu, ali i onima koji su me bodrili u Zagrebu. Inače, natjecanje u Zagrebu je bio odlično organizirano. Atmosfera je u Ledenoj dvorani bila odlična, ponijela me ta masa od četiri tisuće gledatelja. S obzirom da je riječ o dvorani to je kao da na jednom stadionu imate 70-80 tisuća ljudi. Uz takvu publiku i unatoč ozljedi nisam mogao izgubiti – kazao je Domdjoni i dodao:
– Borbe su završile u najboljem redu iako je kod sudaca na trenutke bilo malo problema, no u konačnici sam zadovoljan. Kad je riječ o ozljedi treba ju sanirati, ali prije svega nužno je postaviti točnu dijagnozu. Tek nakon stručnog suda krenut ćemo u saniranje ozljede na pravi način. Trenutačno ne znam još gdje će to biti i koliko će trajati. Ipak, nadam se da neće biti većih poteškoća jer već za otprilike mjesec i pol dana čekaju me Mediteranske igre u Pescari, a nakon toga slijedi niz drugih natjecanja za koja se želim kvalitetno pripremiti. Ova je godina doslovce prebukirana i zato s pripremama za natjecanja želim početi što prije – poručio je zlatni Biograđanin dodavši da je uz njegov sportski rezultat, ali i gradonačelnikov angažman izvan granica Hrvatske, Biograd ovih dana najslavniji grad u Hrvatskoj.
Čestitke Domdjoniju uputili su potom i gradonačelnik Knez te u ime Športske zajednice Marijan Stopfer.
– Nakon posljednjeg Domdjonijevog uspjeha naručili smo tatami, koji još nije ni stigao, a Danil je već osvojio još jedno zlato, kazao je Stopfer.