Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Protiv pretilosti u politici

Autor: Petra Mičić

11.05.2009. 22:00
Protiv pretilosti u politici

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Nezavisna lista Drage Petričić u prostorijama škole „Ivora” predstavila  je kandidate za Gradsko vijeće Grada Zadra te su predstavljene programske smjernice.
– Želimo osigurati našim građanima pošten život, a ne ideološke rasprave i moram naglasiti kako nas ne vode vlastiti interesi i apsolutno smo protiv „pretilosti” u politici, a pri tom mislimo na podebljanje džepova današnjih političara. I ono što je bitno, želimo pokazati kako žene nisu fikusi u politici nego mogu biti jednako aktivne kao i muškarci, kazala je nositeljica liste Draga Petričić.
Članice ove liste su naglasile kako se financiraju same a upravo zato je njihova kampanja skromna. Iako su imale ponude sponzora korektno su ih odbile jer su nova lica u lokalnoj politici i stoga ne žele obveze prema nikome.
Na listi se nalaze Draga Petričić, Slavica Knežević, Danijela Štefančić-Mitrović, Enka Ganzulić, Katarina Bolšec, Mia Krajina, Ana Jurjević, Ksenija Kurtović, Ljubica Iveljić, Olga Peša, Nataša Govorčin, Marijana Marjanović, Jasna Patriarka, Srećka Krpina, Božana Vidov, Andrea Bolonja, Naomi Mandel Kurić, Zorana Draganić, Petar Knežević, Siniša Govorčin, Zvonimir Bencun, Ivica Kardum, Dragomir Bubičić, Marko Jakić, Neven Brković i Milan Petričić.
Lista „Drage Petričić” djeluje pod sloganom „Žene! Tri kantuna kuće, bar dva u politici !” ; a žele promovirati prvu „žensku listu„ u novoj demokraciji koja ima naglašenu socijalnu osjetljivost.