Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Radom i trudom do dobrih rezultata

Autor:

11.05.2009. 22:00
Radom i trudom do dobrih rezultata

Foto: Zvonko KUCELIN



Učenici Gimnazije Vladimira Nazora iz Zadra jučer su dobili priznanja za svoje uspjehe ostvarene na sportkim borilištima, ali i na državnim natjecanjima iz znanja.
Ravnatelj Gimnazije Rade Šimičević pozdravio je okupljene učenike te im je čestitao na uspjesima i rekao kako se nada da će i dalje nastaviti s nizanjem ovakvih rezultata na ponos svoje škole i roditelja.
Ženska atletska ekipa, predvođena kapetanicom Magdalenom Bokanović, treći je put za redom osvojila prvo mjesto na državnom natjecanju srednjih škola. Osim titule najboljih ovim su rezultatom nakon dvije godine ponovno izborile plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Estoniji. Uz 12 članica ekipe, mahom bivših ili aktualnih atletičarki, najveće zasluge za sjajan rezultat pripadaju profesorici Jadranki Duvančić koja s polaznicima ove gimnazije godinama ostvaruje odlične rezultate na različitim natjecanjima.
– Hvala svim sportskim ekipama na njihovom trudu i radu. Bila mi je čast i zadovoljstvo predstavljati našu školu i grad na natjecanjima, rekla je profesorica Duvančić.
Magdalena Bokanović, maturantica i kapetanica ženske atletske ekipe zahvalila je proferosici Duvančić i ravnatelju Šimičeviću na priznanju i podršci, te je poželjela sreću djecojkama koje će predstavljati školu, grad, ali i zemlju na svjetskom prvenstvu.
Osim u sportkim natjecanjima, Gimnazija Vladimira Nazora i njeni učenici istaknuli su se i na polju znanja. Tako je Mario Klarin Petrina osvojio državno prvenstvo iz filozofije te krajem svibnja ide na Međunarodnu filozofsku olimpijadu u Helsinki u Finsku.
Pored navedenih učenika i sportskih ekipa, Gimnazija Vladimir Nazor može se pohvaliti brojnim učenicima koji su postigli dobre rezultate na ostalim državnim natjecanjima. I njihov je rad i trud prepoznat pa su za to dobili i prigodna priznanja.