Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Sanader: Očekujemo apsolutnu pobjedu!

Autor: Velimir Brkić

11.05.2009. 22:00
Sanader: Očekujemo apsolutnu pobjedu!

Foto: Zvonko KUCELIN



Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader je biračima u Zadru poručio kako su i spremni i kadri suočiti se sa svakim izazovom te naći rješenje te je od svih birača zatražio da ne glasuju za SDP
Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader je biračima u Zadru poručio kako su i spremni i kadri suočiti se sa svakim izazovom te naći rješenje te je od svih birača zatražio da ne glasuju za SDP, poručivši im da “puno zuje a malo meda daju. Oni žele ukinuti vjeronauk u školama, legalizirati lake droge, oduzeti pravo glasa Hrvatima u dijaspori i uvesti nove poreze”.
Sanader je to poručio sa središnjega predizbornog skupa za Zadarsku županiju, održanog u dupko punoj košarkaškoj dvorani Jazine, na kojem su predstavljeni kandidati za Županijsku skupštinu i zadarsko Gradsko vijeće, HDZ-ov kandidat za zadarskog gradonačelnika dr. Zvonimir Vrančić te kandidat HDZ-a i koalicijskih partnera HSP-a, HSS-a, HSLS-a i HSU-a za župana Stipe Zrilić.
– Želimo rješavati probleme odmah, i to je razlika između HDZ-a i drugih stranaka, jer mi budućnost ostvarujemo, a SDP je sanja i zato imajte povjerenja u nas i podržite naše kandidat, kazao je predsjednik HDZ-a i hrvatski premijer dr. Ivo Sanader uz gromoglasne ovacije “Ivo, Ivo, Ivo…”.
Vladajuću koaliciju nazvao je “skladnom obitelji koju predvodi HDZ”, a dodao je i da u Zadru očekuje apsolutnu pobjedu na lokalnim izborima 17. svibnja, to jest da će Vrančić biti gradonačelnik a Zrilić župan.
Birače je podsjetio da je u mandatu ove Vlade povećano jamstvo za štedne uloge građana, čime je spriječen stampedo na banke te donesen Zakon o minimalnoj plaći, kao i da je MMF nakon dubinske analize Hrvatskoj dao pozitivnu ocjenu.
Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader je sinoć i biračima u Zadru poručio kako su i spremni i kadri suočiti se sa svakim izazovom te naći rješenje te je od svih birača zatražio da ne glasuju za SDP, poručivši im da se “boji SDP-ova programa koji želi ukinuti vjeronauk u školama, legalizirati lake droge, oduzeti pravo glasa Hrvatima u dijaspori i uvesti nove poreze”.
Nazočnima se uime 3000 zadarskih članova HDZ-a obratila predsjednica GO HDZ-a i predsjednica županijske udruge “Katarina Zrinski” Ana Lovrin posebno pozdravljajući hrvatske branitelje i Mladež HDZ-a.
Kandidat za zadarskog gradonačelnika dr. Vrančić predstavio je izborni program HDZ-a za sljedeće četverogodišnje razdoblje dok je aktualni župan Stipe Zrilić govorio o kontinuitetu vlasti i nadasve uspješnoj suradnji jedinica lokalne samoprave, Županije i Vlade RH-a.
Nositelj liste za Županijsku skupštinu i listu za zadarsko Gradsko vijeće ministar Božidar Kalmeta, šef zadarskog HDZ-a je uz zaglušujući pljesak poručio “idemo u dosad najbolju pobjedu”.
U kulturno-umjetničkom programu nastupali su KUD-ovi, klape Kontrada i Intrade, Tomislav Bralić i Mladen Grdović. Ispred zadarskog hrama košarke na brojnim štandovima bilo je besplatnog “ića i pića” u neograničenim količinama.
 


 ZADARSKI LIST JEDVA UŠAO


HDZ-ov središnji predizborni skup za Zadarsku županiju pobudio je veliki interes članova HDZ-a i simpatizera. Zbog sigurnosnih razloga ulaz u dvoranu bio je zabranjen gotovo jedan sat prije početka skupa tako da ekipa Zadarskog lista pola sata prije početka centralnog događaja umalo nije ostala pred ulazom neobavljenog posla. Zahvaljujući intervenciji načelnika Odjela policije PU zadarske Nike Šindije, uspjeli smo nekako ući.