Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Benkovčani ponovno prijete Zadru

Autor: Ivica Gjergja

11.05.2010. 22:00
Benkovčani ponovno prijete Zadru

Foto: Vedran SITNICA



Odlična utakmica nakon koje je Velebit, kao i prošle sezone, izborio veliki finale Županijskog kupa protiv Zadra. Biograđani su zaprijetili u prvim minutama, no nakon 15-ak minuta sve je u znaku domaćina. Prilike za pogodak tako su imali D. Klapan i N. Žilić, bez prave završnice. U 20. minuti brzu akciju domaćih počeo je Klapan, koji je uposlio Kurtina, a ovaj proslijedio loptu za Čerinu kojeg ruši Pezelj – jedanaestercem. Kurtin je krenuo, pa zastao i kada je vidio da je vratar Juričin izabrao stranu poslao je loptu u neobranjeni dio mreže – 1:0. U 28. minuti Tokić je dugom loptom uposlio Moravčića, a ovaj izjednačava na 1:1.
Početkom nastavka dobra prilika Moravčića koju brani Mihaljević. Uslijedilo je 12 minuta u kojima su Benkovčani postigli čak tri gola. Najprije je u 56. minuti Pezelj skrivio još jedan jedanaesterac, ovaj put igrao je rukom, što sucu Čačiću nije promaklo. S 11 metara precizan je Barnjak – 2:1. Upornost Kurtina se isplatila domaćoj momčadi nakon što je strijelac prvog gola oteo loptu Prtenjači, odigrao dupli pas s Barnjakom i kada je došao na šest metara matirao je Juričina. Propuh u obrani Primorca kaznio je i Čerina kada u 68. minuti pronalazi Barnjaka koji je precizan za uvjerljivih 4:1. Velebit će tako u srijedu 19. svibnja u 18 sati na Stanovima odigrati finale Županijskog kupa sa Zadrom.
– Neizmjerno sam sretan kao i moji suigrači što ćemo se i ove godine naći u finalu Županijskog kupa. Potajno se nadamo ponoviti uspjeh od lani. Protiv Primorca smo odigrali odlično i ako takvo izdanje pokažemo i sljedeći tjedan, imat će Zadar muke s nama – poručio je Marin Kurtin bivšim suigračima na Stanovima.
 


VELEBIT – PRIMORAC 4:1


BENKOVAC – Igrališe HNK Velebit. Gledatelja: 350. Sudac: Ivan Čačić (Zadar). Pomoćnici: Denis Vrkić i Milan Maržić (Pag). Strijelci: 1:0 Kurtin (20′ – 11 m), 1:1 Moravčić (28′), 2:1 Barnjak (56′ – 11 m), 3:1 Kurtin (63′), 4:1 Barnjak (68′).
VELEBIT: Mihaljević, Dujmović, Matić, Benić (od 79′ Ivanić), M. Žilić, Šarlija (od 82′ Uskok), Kurtin, Čerina, Srzentić (od 39′ Barnjak), Kolić (od 74′ A. Žilić), D. Klapan (od 46′ M. Klapan). Trener: Leopold Burčul.
PRIMORAC: Juričin, Prtenjača, Zoričić, Čerkez, Makrović, Pezelj, Stojanov (od 59′ Pedisić), Moravčić, Vichovich, Batista, Tokić (od 67′ Kero). Trener: Armando Marenzi.