Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Dani otvorenih vrata na Vranskom jezeru

Autor: Ivan Stagličić

11.05.2010. 22:00
Dani otvorenih vrata na Vranskom jezeru


U povodu Svjetskog dana bioraznolikosti, 22. svibnja i Svjetske godine bioraznolikosti, u Parku prirode Vransko jezero priređuju Dane otvorenih vrata koji će se održati 22. i 23. svibnja i obuhvatiti niz edukativnih i zabavnih sadržaja.
Program počinje u subotu, 22. svibnja, u 9 i 30 sati na ornitološkoj postaji u ornitološkom rezervatu gdje je organizirano promatranje ptica, a potom se nastavlja u auto kampu Crkvina, gdje će se održati edukativni program “Biljni i životinjski svijet Vranskog jezera”, kao i “Povijest i kulturna baština na području Vranskog jezera”. Promatranje ptica nastavit će se i u popodnevnim satima, a za 17 i 30 sati najavljena je edukativna igra za djecu “Detektivi Vranskog jezera” u autokampu i lučici Crkvine.
Promatranje ptica organizirano je i u nedjelju, 23. svibnja, od 9.30 do 11.30 te od 16.30 do 17.45 sati, dok će se na vidikovcu Kamenjak, ulaz Radašinovci u 10.30 održati pokazna vježba “Biospeleologija – istraživanje podzemlja”. U 15 sati organiziran je edukativni program, prezentacija i predavanje “Geologija Vranskog jezera”.
Na kraju akcije ,od 18.30 sati, za sve sudionike pripremljen je zabavni program u autokampu Crkvine. Čitav program obilježavanja Dana bioraznolikosti na Vranskom jezeru je besplatan, no zbog tehničkih razloga u upravi Parka prirode mole sve one posjetitelje koji će doći u skupinama većim od deset osoba da najave svoj dolazak, što mogu učiniti na telefon 383-181 ili e-mail: [email protected] ili osobno u Biogradu na moru u prostorijama na prvom katu tržnice.