Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

London je još daleko

Autor: Zlatko Horvat

11.05.2010. 22:00
London je još daleko

Foto: FaH



Ima jako puno igrača koji konkuriraju za tih osam mjesta. Idealno bi bilo kad bih zasluženo nastupio u Londonu, ali ne zanosim se time. Idem korak po korak i težim podići svoju igru na višu razinu – kaže Čilić
Marin Čilić imao je let koji uskoro čeka Ivicu Olića, Danijela Pranjića i ostale nogometaše Bayerna. München – Madrid. S tom razlikom što je Čilić iz Bavarske putovao poslije finala, dok Bayernu na kraju toga puta tek predstoji finale Lige prvaka na stadionu “Santiago Bernabeu”. Sa 21 godinom i sedam mjeseci Marin Čilić najmlađi je sudionik Masters 1000 turnira u Madridu, na kojem treba potvrditi buđenje poslije serije skromnijim rezultata s obzirom na visoko postavljenu letvicu na početku sezone, kada je ostvario 15 pobjeda u prvih 16 susreta, osvojio Chennai i Zagreb uz polufinale Australian Opena. Čilić je sigurno očekivao više od tri pobjede na prva četiri Masters 1000 turnira sezone.
– München je bio u mojem rasporedu ponajviše zbog toga što je proces prilagođavanja na zemlju malo duži nego što je to slučaj za tvrdu podlogu. U München sam došao s ciljem odigrati četiri-pet mečeva, u tome sam uspio i zbog toga sam prezadovoljan. Također, mislim da je i moj tenis bio bolji nego na protekla dva turnira – kaže Marin Čilić.
Svaki tenisač ima svoju “crnu mačku”. Za Marina to postaje Mihajl Južnji, koji je dobio sva četiri njihova ogleda.
– Sigurno nije slučajno što protiv njega imam negativan omjer. Opet, ostaje činjenica da sam u posljednja dva meča s njim bio blizu pobjede, pa to nije ni neki preveliki uteg kada je u pitanju psiholoski pristup.
Približava se drugi Grand Slam turnir sezone. A poslije Roland Garrosa nije daleko ni Wimbledon. Na sve to spaja se i Davis Cup susret Hrvatske i Srbije u Splitu, gdje će biti puno Čilićevih navijača iz Međugorja.
– Za mene su očekivanja uvijek ista, koncentriran sam na svoju igru, svoj svakodnevni napredak. Dobra igra donosi rezultate i to je jedino što mi zaokuplja misli. Naravno, pripremam se najviše za Grand Slam turnire i Davis Cup, ali ne stavljam si pritisak očekivanja na leđa. Vjerujem da s dobrom igrom neće nedostajati pobjeda i dobrih rezultata. Naravno, očekujem da će mi iskustva iz Melbournea puno pomoći ako se nađem u sličnim situacijama.
Pravi rezultati na najvećim turnirima kao nagradu donose ATP finale u Londonu. Marin je na dobrom putu da se nađe među osam najboljih igrača sezone.
– London je još daleko. Ima jako puno igrača koji konkuriraju za tih osam mjesta. Idealno bi bilo kad bih zasluženo nastupio u Londonu, ali ne zanosim se time. Idem korak po korak i težim podići svoju igru na još jednu višu razinu – kaže Čilić, koji je doznao svojeg suparnika u drugom kolu Madrida. Bit će to Argentinac Eduardo Schwank, 52. igrač svijeta.
 


Turnirske pobjede u 2010.


9 – Španjolska
5 – SAD
3 – Hrvatska
2 – Švicarska
2 – Rusija
1 – Cipar
1 – Brazil
1 – Švedska
1 – Francuska
1 – Srbija
1 – Latvija
1 – Argentina