Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Dva božavska đaka

11.05.2011. 22:00
Dva božavska đaka


Raduje nas što će se na jesen broj učenika povećati. Upisujemo još tri prvašića, kaže božavska učiteljica Olivera Prusac Jerić, koja je do sada učila mnoge generacije osmoškolaca


Samo su dva učenika u školskim klupama u mjestu Božavi u adaptiranoj zgradi Područne škole koja administrativno pripada Osnovnoj školi Petar Lorini iz Sali.
To su Veloraćanka Ivana Škvorčević i Božavljanin Antonio Dunatov. Ivana ide u peti razred, a Antonio je godinu dana stariji i pohađa šesti razred. Posvuda na zidu i u prostorijama primjećuju se nastavna pomagala, crteži, zemljopisne karte, računala.
– Raduje nas što će se na jesen broj učenika povećati. Upisujemo još tri prvašića, kaže božavska učiteljica Olivera Prusac Jerić, koja je do sada učila mnoge generacije osmoškolaca.
– Mogu s ponosom istaknuti da su mnogi božavski učenici postigli odlične rezultate na županijskim i republičkim natjecanjima, kaže učiteljica.
Također, novim prvašićima koji će na jesen krenuti u školu vesele se i dvoje božavskih učenika.
– S upisanim prvašićima klupe će izgledati punije, kazuje Antonio koji stanuje u neposrednoj blizini škole, pa često ostaje u razredu i nakon nastave, kako bi se zabavljao na računalu.
Dvanaestogodišnja Ivana svakodnevno putuje iz Velog Rata u Božavu u školu. Ivana je inače kći dugootočnog svjetioničara Zvonimira te s ponosom ističe da stanuje na sjeverozapadnom rtu Dugog otoka u zgradi najvećeg hrvatskog svjetionika Veli rat u čiju je fasadu utrošeno 100.000 žumanjaka.