Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Započeo tradicionalni V. rally Dalmatia

11.05.2011. 22:00
Započeo tradicionalni V. rally Dalmatia


Uzbudljiv mjesec svibanj u Ilirija hotelima u Biogradu na Moru započeo petim po redu Ralley Dalmatiom, a nastavlja se u ritmu osamnaeste dodjele hrvatske diskografske nagrade Porin


Ilirija hoteli, koji posluju u sastavu  Ilirije d.d., već petu godinu zaredom ugošćuju sudionike Ralley Dalmatia koji se ove godine  održava u razdoblju od 7. svibnja  do 14. svibnja 2011. godine.
Ralley Dalmatia organiziran  je od austrijskog EFC4U, iskusnog organizatora enduro i  reli utrka, a prvi put Illirija hoteli  i Biograd na Moru ugostili su ih  2007. godine s tek nešto više od  50-ak sudionika da bi se broj  ovogodišnjih sudionika relija  popeo na više od 170 koji u  ukupno četri dana trajanja relija  uživaju u vožnjama, čije su rute  duge oko 1000 km, makadamskim cestama po cijelom području sjeverne Dalmacije.
Naime, pored sportskog karaktera samog relija posebno je  značajna i njegova turistička dimenzija, odnosno činjenica da je  Biograd na Moru idealna destinacija za ovakvu vrstu manifestacije zbog blizine nekoliko  nacionalnih parkova i parkova  prirode, dok su istovremeno Ilirija hoteli izabrani zbog iskustva  u dugogodišnjoj organizaciji  manifestacija sličnog karaktera,  kao i ostale popratne infrastrukture o čemu najbolje svjedoči i činjenica da smo domaćini  reli utrke već pet godina uzastopno, a čiji će sudionici zasigurno biti i najbolji promotori  hrvatskog turizma.  
Predsezonu su pored tradicionalnih grupa na proputovanju, kongresnih grupa obilježile  iz sportske tenis grupe iz Austrije i Njemačke, dok će ovaj  tjedan obilježiti osamnaesta  dodjela hrvatske diskografske  nagrade Porin čije će organizatore, glazbenike i pjevače kao  i brojne novinare treću godinu  zaredom ugostiti Ilirija hoteli.