Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Benkovčani ispisali 50. rođendan škole

11.05.2012. 22:00
Benkovčani ispisali 50. rođendan škole


U povodu važne obljetnice škole, koja je u 50 godina iznjedrila brojne poznate stručnjake, odlučili smo sve obilježiti milenijskom fotografijom, a pod pokroviteljstvom Ministarstva


Srednja škola kneza Branimira s nestrpljenjem očekuje obilježavanje 50. godišnjice postojanja srednjeg školstva u gradu Benkovcu. U sklopu toga na području grada gostovao je poznati fotograf i snimatelj Šime Strikoman koji je svojom 284. milenijskom fotografijom u svome stilu obilježio pola stoljeća srednjoškolskog obrazovanja na području Benkovca. Prije milenijske fotografije ravnatelj Josip Peran kratko se obratio prisutnima.
– U povodu ovog važnog jubileja i obljetnice odgojno-obrazovne institucije, koja je u 50 godina iznjedrila poznate stručnjake, inženjere, profesore, ugledne radnike, gradonačelnike, saborske zastupnike, ali iznad svega majke i očeve, odlučili smo sve obilježiti milenijskom fotografijom, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Zadarske Županije i Grad Benkovca, kazao je Peran zahvalivši svim sudionicima milenijske fotografije, sadašnjim i budućim učenicima, djelatnicima, profesorima, polaznicima obrazovanja za odrasle, vanjskim suradnicima i svima koji su na bilo koji način zadnjih 50 godina imali doticaja sa školom.
Nakon riječi ravnatelja fotograf Šime Strikoman iz Vodica je strpljivo i smireno raspoređivao mlade i starije generacije Srednje škole kneza Branimira Benkovac na već obilježena mjesta, koji su svojim tijelima ispisali 50 BRANIMIR. Nakon milenijske fotografije brojne generacije škole posjetile su izložbu generacijskih fotografija.