Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Opusti se i uživaj

11.05.2012. 22:00
Opusti se i uživaj


S obzirom na to da utakmica nema veliki rezultatski značaj ne treba očekivati dvoboj u kojem bismo se previše zamarali taktikom. Neka se igrači opuste i odigraju najbolje što mogu pa ćemo svi biti zadovoljni – kaže Dalibor Zebić


Na pitanje hoće li protiv Osijeka u posljednjem kolu Prve HNL igrati mlađi igrači Dalibor Zebić, trener Zadra, je odgovorio:
– Igrat će oni koji su i do sada igrali. Mi ionako imamo mladu momčad i ne znam koga bismo to trebali povesti od mladih igrača. Čini mi smo da smo na polusezoni bili i najmlađa momčad lige. Stoga nema smisla uzimati igrače iz juniorskog i kadetskog uzrasta.
U Gradski vrt Zadrani odlaze zaokružiti pozitivan dojam ove sezone.
– Osijeku nije lako nakon onakvog poraza od Dinama u finalu Kupa. Sigurno ih je to dodatno ispraznilo. Ne znam hoće li se to osjetiti u njihovoj igri. Pretpostavljam da hoće.
Zadar je prošle subote protiv Karlovca još jednom pokazao da ne zna igrati utakmice u kojima nema pritisak rezultata.
– Takvi smo kakvi smo, a najvažnije je poznavati svoje slabosti. Naša je slabost ta što najlošije igramo u utakmicama u kojima nemamo imperativ pobjede. S druge strane, posljednjih godina pobjeđivali smo ključne utakmice u borbi za ostanak. I to treba spomenuti.
I Zadar i Osijek do prije dva kola borili su se za ostanak. Na kraju je sve riješeno odlukom da nitko iz Druge neće u Prvu HNL.
– Osijek i mi imamo sve uvjete da bismo sezonu završili lijepom utakmicom u kojoj bi gledatelji trebali uživati. Ne kaže se bez razloga da konac djelo krasi.
Na klupi Osijeka se Stanko Mršić, koji je odavno udomaćio u Zadru. Mršić je na Stanovima imao zapaženih rezultata iz vremena kada je Zebić bio igrač.
– Mršić nas jako dobro poznaje. Međutim, s obzirom na to da utakmica nema veliki rezultatski značaj ne treba očekivati dvoboj u kojem bismo se previše zamarali taktikom. Neka se igrači opuste i odigraju najbolje što mogu pa ćemo svi biti zadovoljni.
Zadar bi se pobjedom mogao probiti do šestog mjesta.
– To bi bio odličan rezultat. Lani smo u zadnjem kolu Rijeku na Kantridi uhvatili na spavanju i odnijeli sva tri boda. Mogli bismo to ponoviti i u Osijeku.
Konačno, osvoji li Zadar tri boda bit će mu to 12. pobjeda. Do sada momčad sa Stanova nikad nije imala više od 11 pobjeda u sezoni Prve HNL.
– Eto još jednog razloga za pobjedu – zaključio je Zebić.
Vjerojatni sastav: Gluić – Bilen, Kovačević, Jonjić – Gržan, I. Tokić, Jerbić, Rašo, Mršić, Begonja, Vasilj – Ivančić.


Zadru stiže licencija




Nije službeno, ali to bi trebalo bi – to. Neslužbene informacije govore da je nadležno Žalbeno tijelo za licenciranje odobrilo 13 licenciji klubovima koji su trenutačno u Prvoj ligi. Među njima je i Zadar.
– Odluka o licenciji se u klubove dostavlja poštom, a mi još ništa nismo dobili – kaže Mladen Baždarić, tajnik Zadra. Ipak, više je nego očito da će Zadar, kao i svi ostali koji su plasmanom na ljestvici izborili ostanak, dobiti licenciju pa je tako uklonjena i posljednja prepreka za nastup u Prvoj HNL sljedeće sezone.