Škara: Cijeli događaj je prenapuhan, uradio sam sve kako treba!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
romi_skabrnja_2
PIXELL
Nisam dobio nikakvu obavijest da je protiv mene podignuta kaznena prijava - Luka Škara

Podizanjem kaznene prijave protiv načelnika Općine Škabrnje Luke Škare zbog kaznenog djela rasne i druge diskriminacije, nastavlja se škabrnjska romska saga. Ona je kulminirala 1. svibnja kada su Škabrnjani podigli ogradu oko terena koji je naselila romska obitelj Džanija. U PU zadarskoj kažu kako su analizom događaja od 1. svibnja utvrđeni elementi kaznenog djela zbog čega je protiv 63-godišnjeg načelnika državnom odvjetništvu podnesena prijava.

Romi su napustili Škabrnju dva dana nakon tog događaja kojem je prisustvovala i policija. Sada će cijela priča dobiti nastavak na Općinskom sudu u Zadru gdje bi načelnik Škara, u slučaju da mu se dokaže krivnja, mogao dobiti kaznu zatvora od šest mjeseci do pet godina. Uz njega podignute su kaznene prijave protiv škabrnjskog donačelnika Damira Gurlice i direktora komunalnog poduzeća Zorana Gurlice. Njih je prijavio Ante Džanija zbog navodnih prijetnji miniranjem.

- Bio sam na ispitivanju u policiji, ali još uvijek nisam dobio nikakvu obavijest da je protiv mene podignuta kaznena prijava. Komentirajući sporne događaje mogu reći da sam sve uradio kako treba i cijelo vrijeme bio u zaštiti reda i mira. Cijeli događaj je prenapuhan u javnosti i nitko ne govori o glavnoj stvari, a to je da je Ante Džanija htio uzeti tuđu zemlju i da su se ljudi odlučili na zaštitu privatnog vlasništva, rekao nam je Škara.

Podsjetimo kako se romska obitelj Džanija naselila u Škabrnji na zemlju koju su kupili od Tome Škare, a koja prema načelnikovim tvrdnjama nije njegova. Uz to, zauzeli su dvostruko više zemlje nego što im je Škara ikako mogao prodati.

- Upozoravao sam Džaniju na to da je u katastru upisano da cijeli prostor ima dvostruko veću površinu nego u naravi i na moguće probleme. Međutim, nije me htio slušati i samo je rekao kako će oni uzeti ono što su Tomi Škari platili, kaže načelnik Škabrnje.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika evo vakoj
Srami se škabrnjo, i sama si preživjela zahvaljujući svjetskoj milostinji, niko od škabrnjana nije toj jadnoj dici donio keks,čokoladicu ili čašu vode, a ona Mara svaku veče je prva na "krunici" moli, ne triba bog takve vjernike,Zanimljivo da i pop šuti o tome, Da je u škabrnju doselio neki bogataš, to bi ga pozdravljali sa sto metara, i načelnik i pop. Strašno kakvi smo ljudi. Boli me duša kad to sve vidim.