Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zagrebački mališani prvi put nastupaju u Zadru

11.05.2012. 22:00
Zagrebački mališani prvi put nastupaju u Zadru


Organizator humanitarnog koncerta je Liga borbe protiv raka u Zadru koja je najavila pokretanje besplatnog telefona pomoći svim onima kojima treba riječ i utjeha stručnjaka


Zagrebački mališani, najstariji dječji zbor u Hrvatskoj, prvi put nastupa u Zadru.
 Zadarski mališani tako će danas s početkom u 18 sati u dvorani Jazine imati priliku gledati i slušati ovaj dječji zbor. Riječ je o humanitarnom koncertu za zadarski telefon Halo pomoć oboljelima od malignih bolesti za što je namijenjen prihod od ulaznica koje se na blagajni HNK Zadar prodaju po cijeni od 40 kuna.
Organizator koncerta je Liga borbe protiv raka u Zadru koja je, useljenjem u svoj prostor, najavila pokretanje besplatnog telefona pomoći svim onima kojima treba riječ i utjeha stručnjaka. Za aktiviranje telefona Liga će organizirati još jednu akciju u kojoj će prihod dobiti od ulaznica s izložbe Dimitrija Popovića u zadarskoj Kneževoj palači.
Zagrebački mališani su ove godine proslavili 33 godina uspješnog rada i djelovanja. Kroz sve te godine zbor je razvio bogatu dječju diskografsku djelatnost, bio jedan od pokretača sada već tradicionalnog festivala dječjih zborova Hrvatske, a svojim koncertima donosio radost najmlađoj koncertnoj publici.
“Mališani” njeguju jednoglasno pjevanje koje odgovara njihovoj dobi razvijajući tako svoje glazbene sposobnosti. Istovremeno, da se ne bi sputavala spontanost, uvodi se i koreografija kao dodatna vrijednost pjesme.
Koncerti “Mališana” ne oduševljavaju samo repertoarom skladbi, već i pažljivim i pedagoškim odabirom voditelja i gostiju koncerata.