Radnici Naute Lamjane i CZL-a idu na sastanak sa Dinkom Cvitanom

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Adam VIDAS
Košta i Uranija ići slučajeve dviju tvrtki izložit će u Dražavnom odvjetništvu

Prema najnovijim informacijama iz Državnog odvjetništva,  sindikalni predstavnici Naute Lamjane i Croatia Zadar Linea bit će primljeni u Državno odvjetništvo Republike Hrvatske. Ova vijest potvrđena  je zadarskoj podružnici Saveza samostalnih sindikata u Zadru i sada se  samo čeka termin primanja. Rečeno im je da će biti primljeni izravno  kod državnog odvjetnika Dinka Cvitana ili nekog od njegovih pomoćnika.

Sastanak je posebno važan glavnom sindikalnom povjereniku Naute  Lamjane, Mariju Košti, obzirom da su prije pune četiri godine podnijeli  kaznenu prijavu protiv tadašnjeg rukovodstva Lamjane:

- Nadam se da će nam sastanak u Državnom odvjetništvu pomoći, barem da saznamo što je s prijavom koju smo podnijeli još 15. srpnja 2011.  godine. U njoj smo naveli kriminalne radnje koje su se događale u brodogradilištu i predočili im konkretne dokaze, ali ni dan danas ne znamo  što je s tim prijavama. Državno odvjetništvo ih je proslijedilo Odvjetništvu u Zadru, međutim ništa se ne događa - kaže Košta.

O tome kako od rasvjetljavanja situacije u Lamjani ne odustaje, kazuje  i podatak da još uvijek nije prodao svoja potraživanja Jupiter fondu. To  su učinili ostali radnici dobivši u prosjeku tridesetak tisuća kuna, čime  su fondu omogućili većinski paket u Skupštini vjerovnika.

Pomoći glavnog državnog odvjetnika nada se i Vedran Uranija koji  zastupa radnike Croatia Zadar Linea čija kaznena prijava također već  četiri godine leži u nečijoj ladici.

- U Državnom odvjetništvu upravo mi je potvrđeno da ćemo biti primljeni kod državnog odvjetnika ili nekog od njegovih pomoćnika nakon  što smo glavni sindikalni povjerenik Naute Lamjane, Mario Košta, i ja zatražili prijem. Osobno smatram da su potraživanja radnika Naute otkupljena na vrlo upitan način i da je tamo počinjeno više kaznenih djela.  Bili smo prisiljeni zatražiti i prijem kod glavnog državnog odvjetnika jer u Županijskom državnom odvjetništvu već tjednima ne dobivamo nikakav odgovor o tim postupcima  - kaže Uranija, napominjući kako su imali sastanak sa županijskim odvjetnikom, Goranom  Troskotom i on im je obećao dati odgovor u roku  nekoliko dana iako ga nikad nisu dobili.

opširnije u tiskanom izdanju
Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno