SDP-ovu zastupnicu pitali kako riješiti ratni status

Slika korisnika admin
FAH

SDP-ova saborska zastupnica Ingrid Antičević Marinović  jučer je organizirala primanje za građane koje je, kao i ono u ožujku,  naišlo na veliki odaziv. Na zadnjem primanju 16. ožujka bilo je velikog  interesa zbog malverzacija sa stanovima i problemom povrata imovine,  a dio problema ponovio se i danas.

U SDP-ove prostorije na Trgu pet bunara javilo se petnaestak građana i  većina njih tražila je savjet za probleme zbog kojih već godinama obijaju  pragove nadležnih institucija:

- Građani su ogorčeni zbog sporog rješavanja povrata nacionalizirane  imovine, a najviše ih smeta činjenica što godinama nisu dobili nikakav  odgovor na svoj zahtjev. Prođe nekad i do 15 godina a da im nadležne institucije ne odgovore imaju li pravo na povrat imovine ili ne, što naravno  frustrira. Netko prije ostari nego dobije informacije, pa taj problem i mene zna ponekad naljutiti. Često na to upozorim u Saboru, iako znam da  je to jedan od najsloženijih problema, ali nema opravdanja da građani  tako dugo čekaju odgovor - kaže Antičević Marinović.

Drugi problem, zbog kojeg su se Zadrani javili SDP-ovoj zastupnici bio  je otpis dugova građana. Iako je o akciji Ministarstva socijalne skrbi bilo   jako puno govora u medijima, dio građana još uvijek ne zna gotovo ništa  o tome:

- Na osnovu brojnih upita o tom problemu zaključila sam da su naši  građani dosta neinformirani po tom pitanju. Detalji vezani za otpis dugova bili su precizno objavljeni, međutim, vidim da to dobrom dijelu  građanstva ništa nije pomoglo, pa su došli po pravni savjet. Uputila sam  ih što trebaju napraviti, pa se nadam da će uz ovu pomoć u tome i uspjeti, saznajemo.

Na ovom primanju saborskoj zastupnici iz redova SDP-a za savjet se  obratilo i nekoliko branitelja, iako je bilo očekivano da su svoj problem  riješili preko Ministarstva branitelja ili svojih udruga:

- Dio branitelja došao je zbog reguliranja ratnog puta, a riječ je onima  koji su u Domovinskom ratu bili u sastavu Ministarstva unutarnjih poslova. Dala sam im savjet i nadam se da će i oni uspješno riješiti svoj problem - kaže zastupnica.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika malipingo
Čestitke gospođi.