Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Čistili divlje deponije u Eko parku ninske lagune

11.05.2017. 22:00
Čistili divlje deponije u Eko parku ninske lagune


Poput brojnih gradova u Hrvatskoj i Grad Nin se svesrdno i ove godine uključio u obilježavanje Međunarodnog dana planeta Zemlje ekološkim akcijama čišćenja okoliša pod nazivom Zelena čistka. Pod pokroviteljstvom Grada Nina i ninske Turističke zajednice, akcija se održavala uz sudjelovanje institucija i tvrtki iz Nina, Komunalca d.o.o. Nin, Osnovne škole “Petar Zoranić”, Dječjeg vrtića “Morska Vila”, Udruge iznajmljivača smještaja Nin, KUD-a “Branimir” Nin te lokalnog stanovništva. Budući da je na Dan planeta Zemlje 22. travnja bilo loše vrijeme, ekološka akcija provedena je tijekom ove srijede. Čistio se priobalni pojas i plaže te su se uklanjali divlji deponiji na prostoru Eko parka ninske lagune.
Doprinos akciji dali su i učenici Osnovne škole “Petar Zoranić” Nin. Oni su predvođeni ravnateljem prof. Tončijem Vukovićem, uz sudjelovanje pedagogice Marije Katačić te nastavnica i nastavnika, Darija Jovića, Ivane Budija, Ane Čulina, Marijane Ivanković, Anreje Valčić, Denise Kundratove i Katarine Vučetić te uz pratnju direktorice TZ-a Marije Dejanović i njezinih kolega Kristijana Čvrljevića i Anđele Zorić, odradili akciju čišćenja uz obalu Spile i predjela Punta.
Prikupilo se 20-tak vreća smeća, ponajviše plastičnih vrećica i drugog otpada što obično vjetar nanese po prirodi.
– Pozvali smo sve kojima je ekologija u srcu da se uključe u najveću volontersku ekološku akciju na području Nina te da time pridonesu uklanjanju otpada iz prelijepog Eko parka ninske lagune. Svima koji su se odazvali ovim putem u ime organizatora mogu poslati riječi zahvale. Zajednički smo doprinijeli širenju vizije o čuvanju čistog okoliša i održivog razvoja. To se posebno odnosi na naše najmlađe sumještane učenike OŠ Petar Zoranić, koji se zajedno s vodstvom škole svake godine uključe u Zelenu čistku, rekla je Marija Dejanović, direktorica ninskog TZ-a.