[FOTO] DAN SESTRINSTVA Ukupno 194 medicinske sestre i tehničara zasluženo proglašeni Zadarskim bijelim srcima

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Obilježili svoj dan na otvorenom
Ovo punoljetno Zadarsko bijelo srce u doba korone pamtit ćemo još dugo. Jedinstveno je u županiji, domovini i svijetu, kazala je Anita Škarica
Arif SITNICA
Zadarski čuvari zdravlja svoj su dan obilježili skromno i držeći se mjera

Medicinske sestre i tehničari Zadarske županije ove su godine obilježili Svjetski dan sestrinstva, no bez tradicionalne podijele Zadarskog bijelog srca, priznanja koje se od 2000. godine dodjeljuje medicinskim sestrama i tehničarima koji su svojom plemenitošću i zalaganjem najviše pridonijeli ugledu te profesije.
Pridržavajući se svih mjera Nacionalnog stožera zbog Cocida- 19 koje su još na snazi, u najužem krugu samo su pročitali imena ovogodišnjih dobitnika i podsjetili na ovogodišnju temu ICN-a odabranu za ovogodišnji Dan sestrinstva, a podijelu Zadarskog bijelog srca koje se tradicionalno izrađuje od paške čipke, te predstavlja jedinstven spoj međunarodnog i nacionalnog identiteta pripadnika sestrinske profesije, ostavili su za neko povoljnije vrijeme.
- Ovo punoljetno Zadarsko bijelo srce u doba korone pamtit ćemo još dugo. Jedinstveno je u županiji, domovini i svijetu, kazala je Anita Škarica, mag. med. tehn, te podsjetila na sve ono što čega su se morali odreći i na što se priviknuti od sredine ožujka.
- To je nova dimenzija sestrinstva za koju se nismo pripremali ali znamo posao, imamo bazu i sve ostalo je kažu fleksibilna zdravstvena njega. Educirali smo se međusobno, po portalima i filmićima, znanje davali i prenosili u svim prostorima uključujući i one vanjske na zidiću, pazili jedni na druge. Neka ta dobra djela ostanu i dalje između nas u sestrinstvu. 2020. godina predstavlja važno vrijeme za sestrinstvo: pruža priliku za jasno ukazivanje kreatorima politika, donositeljima odluka, zdravstvenim djelatnicima te javnosti na važnost ogromnog doprinosa medicinskih sestara/tehničara zdravlju i dobrobiti; o ulogama i odgovornostima ove vitalne profesije te omogućuje razbijanje ovjekovječenih mitova i stereotipa koji su narušavali ugledu ove, izuzetno važne i utjecajne profesije.Sestrinstvo u svojoj srži može omogućiti zdravstvenim sustavima cijelog svijeta osiguravanje visokokvalitetne dohvatljive, dostupne i pristupačne skrbi, jedinstveni doprinos kojim se osigurava blagostanje svakog čovjeka na svijetu, kazala je Škarica te je iznijela i ovogodišnju temu ICN-a koja glasi: Medicinske sestre glas koji vodi: sestrinstvom do zdravlja u svijetu. Obznanila je imena ovogodišnjih dobitnika Zadarskog bijelog srca, a zasluženo su ga dobili ukupno 194 medicinska tehničara i sestre.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)