Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Nećemo sudjelovati na virtualnoj sjednici Gradskog vijeća

12.05.2020. 18:46


Klub vijećnika SDP-a Zadar oglasio se u ponedjeljak priopćenjem u kojem je naveo kako je gradska vlast, HDZ s koalicijskim partnerima, COVID-19 iskoristila za video konferenciju Gradskog vijeća kojom im se nameće hendikepirana demokracija, a jasno je i zašto. Ističu kako, koristeći se novim tehnologijama, HDZ s koalicijskim partnerima ne odstupa od svojih starih običaja strahujući od demokratske rasprave i kritike.
Potpomognuti ne više epidemiološkim, već političkim mjerama Stožera, video konferencijom dovedena je u pitanje sama bit parlamentarne demokracije; slobodno predstavljanje građana i građanki koji/e su nas izabrali da ih predstavljamo u Gradskom vijeću.
Možda zato što nismo dovoljno disciplinirani!?
Kvalitetna virtualna rasprava o 21. točki dnevnog reda gdje samo u četiri točke trebamo raspravljati o mjerama »pomoći » našim sugrađanima i sugrađankama pogođenih krizom govori o namjeri i interesu vladajućih u našem gradu.
Svjesni činjenice kako HDZ koristi, a koristit će i ubuduće COVID-19 za partikularne interese odbili smo sudjelovati u ovakvoj sjednici Gradskog vijeća.
Fizička distanca je moguća, ne i politička.
COVID-19 je opasan, ali opasnija je namjera da ga HDZ s koalicijskim partnerima koristi za napad na demokraciju i ušutkavanje oporbenih vijećnika i vijećnica. A sve to čine pod egidom solidarnosti, vrline koju ne poznaju. Dapače.
Gotovo 30 godina HDZ se bori protiv solidarnosti, jer se boje ljudi sa zajedničkim solidarnim ciljevima različitim od njihovih – zajedničarskih.
HDZ koristi COVID-19 da nas zarazi strahom, neslobodom i » virtualnom« demokracijom uz pomoć Stožera koji otvara dječja igrališta, restorane, kladionice i automat klubove, trgovačke centre, ali ne i Gradsku vijećnicu.
Dezinficirati se mogu ruke, ne i obraz, zaključuje se u priopćenju Kluba vijećnika SDP-a Zadar.