Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Šime i Mihovil Fantela: “Najbolje se osjećamo na moru”

12.05.2020. 19:09


U uobičajenim okolnostima Šime i Mihovil Fantela ovih bi se dana intenzivno pripremali za Olimpijske igre u Tokiju. No, kako je koronavirus sve zaustavio tako je put u Japan pomaknut za godinu dana, uz napomenu da iz zemlje izlazećeg sunca stižu signali kako nije nemoguće da se Igre potpuno otkažu. U nadi da se to ipak neće dogoditi braća Fantela ovih dana treniraju u Zadru, o čemu su imali nekoliko objava i fotografija na svom Facebook profilu.
– Zahvaljujući nevjerojatnom radu našeg nacionalnog stožera u mogućnosti smo raditi ono što nam se najviše sviđa, trenirati – kaže Šime Fantela.
Kada su se Šime i Mihovil sredinom ožujka vratili iz Španjolske morali su u dvotjednu karantenu. Bez obzira na to što nisu mogli na more bili su to dani radnog odmora.
– Kondicijski dio smo odrađivali kod kuće, koliko je to bilo moguće. Sada je stanje ipak bolje. Nakon što su mjere popustile izašli smo na more, a to je ono što nas je posebno razveselilo.
Svjetski prvaci u klasi 49er iz 2018. lani nisu mogli braniti tu titulu zbog Mihovilove ozljede slezene krajem rujna u Švicarskoj, zbog čega je mlađi Fantela završio na operaciji. U međuvremenu krenuli su s regatama pa su tako u veljači bili deseti na Svjetskom prvenstvu u Australiji. Prije toga odradili su članovi Sv. Krševana nastup na Prvenstvu Oceanije koje im je bilo prvo natjecanje nakon kolovoza 2019. kada su isprobali olimpijsko regatno polje u Tokiju.
– Dobro se osjećamo i motivirani smo. Mihovil je odlično, nema tragova ozljede i to je najbitnije.
Treninzi su počeli, ali povratak natjecanjima je i dalje neizvjestan.
– Regate su većinom odgođene. Na jesen se možda održi poneka regata, u igri je i Kiel u Njemačkoj u rujnu ako sve bude u redu s koronavirusom. Na nama je trenirati i biti spremni kad natjecanja počnu – zaključio je Šime koji je s Igorom Marenićem u klasi 470 debitirao na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu. Uslijedili su London 2012. te zlato iz Rio de Janeira 2016. nakon čega ovaj sjajni dvojac više nije zajedno jedrio. Poslije godinu dana Šime je krenuo u novi projekt s bratom…