Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

VANA MRDULJAŠ Ova ekipa može u Superligu

12.05.2020. 19:13


Kristina Golem, jedna od nositeljica igre odbojkašica Zadra, nakon prekida sezone poručila je kako se nada da će ekipa ostati na okupu te nakon ljeta još jednom pokušati izboriti Superligu. Najjači rang »plavo-bijelima« je izmaknuo drugu godinu zaredom i to u dosta nespretnim okolnostima. Slično razmišlja i Vana Mrduljaš, Splićanka u zadarskim redovima koja je tijekom sezone preuzela kapetansku traku od Lori Nikpalj.
– Velika je čast biti kapetanica ekipa, posebno kad se zna da sam u Zadar došla prije tri godine. Mislim da je to i potvrda da sam se dobro prilagodila i da dajem za svoj sadašnji klub više nego sam mislila da ću ikad dati. Treneri i djevojke su me odlično primili i igranje u Zadru mi je jedno od najboljih iskustava u životu – kaže Mrduljaš koja je prije dolaska u Zadar igrala za splitska Brda. Bila je članica mladih nacionalnih selekcija, a nastupa i za Sveučilište u Zadru koje je upisala 2017.
– Bez obzira na to što smo ostale u Prvoj ligi vjerujem da imamo okosnicu ekipe koja može napraviti velike stvari. Za početak to bi bio ulazak u Superligu i ako se sljedeće sezone riješi situacija s koronavirusom te počne natjecanje očekujem da ćemo ponovno ići na plasman u najjači rang.
Zanimljivo je da je Hrvatski odbojkaški savez prije nekoliko dana poništio vlastitu odluku o potvrdi plasmana klubova u trenutku prekida natjecanja. Proglašeni su prvaci lige, a Dinamo i Dubrovnik dobili su mogućnost iz Prve lige ući u žensku Superligu. Zadar je u tom raspletu ostao »kratak« za dva boda, premda je većinu sezone proveo na trećem mjestu, s kojega bi mi se, ovisno o konačnoj odluci HOS-a, otvorila mogućnost nastupa u Superligi.
– Mislim da bi bilo najbolje poništiti prvenstvo, odnosno da nema prelazaka iz više u nižu ligu i obrnuto. Sezonu treba poništiti kao da se nije ni igrala.
Mrduljaš, baš kao i Golem, sliježe ramenima na upit o slabima igrama Zadranki u drugom dijelu sezone. Posebno loša ekipa Roberta Kresoje bila je u Ligi za prvakinje u kojoj je izgubila sve četiri utakmice, i to bez osvojenog seta.
– Nemamo objašnjenja za toliki pad u igri u drugom dijelu sezone. Prvi dio smo igrale odlično, ali je nakon stanke za Božić uslijedio ogroman pad koji ni mi ni nitko oko nas ne može objasniti. Sezona je završila doslovce u sekundi. Preko noći. U četvrtak smo imali trening na kojem smo pripremali utakmicu s Mladosti II da bi nam u petak javili kako se dvorana zatvara i kako se prekida prvenstvo – zaključila je Mrduljaš.
 


Otkazan Challenger Cup


Iz krovne svjetske odbojkaške federacije stigla je i službena potvrda o otkazivanju FIVB Challenger Cupa 2020. za žene, koji se trebao održati u Zadru od 24. do 28. lipnja ove godine. Višnjik je trebao ugostiti šest reprezentacija, uz domaćina Hrvatsku, pobjednica svojih kontinentalnih natjecanja za ulazak u prestižnu Ligu nacija 2021. godine. Pandemija koronavirusa, »natjerala« je čelne ljude FIVB-a da otkažu ovogodišnje izdanje Lige nacija te Challenger Cupa za muškarce i žene, nakon što su krajem ožujka donijeli odluku o odgodi tih natjecanja.