Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Nazavisni kandidat za župana Ivica Žuvela se susreo s gradonačelnikom Knina

12.05.2021. 07:33


Nezavisni kandidat za zadarskog župana Ivica Žuvela priopćio je medijima da se susreo s gradonačelnikom Knina Markom Jelićem, a tema razgovora bila je, kako se navodi u priopćenju Žuvelinog izbornog stožera, suradnja županija u području zdravstva.
Dr. Žuvela je istaknuo da je Knin primjer grada koji je napredovao u prošlom izbornom ciklusu, što mu, kako kaže, daje nadu u uspjeh njegove nezavisne liste za lokalne izbore.
Žuvela i Jelić složni su da rad na poboljšanju zdravstvenog sustava treba biti prioritet.
– Što se tiče zdravstva i potrebe umrežavanja bolničkog informatičkog sustava, nema nikakvog smisla da pacijenti nose hrpu nalaza sa sobom za slučaj hitnosti ili kontrolnog pregleda u drugom gradu. Nadalje, moramo poraditi na pravovremenom raspisivanju i financiranju specijalizacija te osiguranju uvjeta za rad i ostanak mladih liječnika. Postoje mnoge nepravilnosti u radu zdravstvenih ustanova koje posljedično imaju odljev sredstava i kadrova. Brodska i helikopterska služba u 2021. godini nisu utopija, zajedno možemo i to ostvariti. Turizam u Dalmaciji, od Dinare, Velebita, Biokova do otoka mora imati ‘’support’’ medicinske struke, kao jamstvo sigurnosti turistima i lokalnom stanovništvu, istaknuo je dr. Žuvela.