Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Večeras projekcija francuske drame LJETO ’85.

12.05.2021. 11:45


Nakon filmskih priča o odvažnoj Petruniji i neobičnim celuloidnim pismima upućenih kultnoj figuri 60-ih, Paulu Morriseyu, večeras nas očekuje jedna nostalgična priča o odrastanju, prijateljstvu i prvim ljubavima.
Kad se 16-godišnji Alexis prevrne pred obalom Normandije, 18-godišnji David junački ga spašava. Alexis je upravo upoznao prijatelja iz snova. No, hoće li san trajati više od jednog ljeta?
LJETO '85. je drama o odrastanju temeljena na romanu Adriana Chambersa "Pleši na mojem grobu" iz 1982. Film je napisao i režirao priznati francuski redatelj Francois Ozon, a odabran je za službeni izbor Cannes Film Festivala 2020. Glavne uloge u filmu tumače talentirani Félix Lefebvre, Benjamin Voisin, Philippine Velge i Bruna Tedeschi.
*Ulaznice po standardnoj cijeni od 20 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 08-14 h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Kazalište lutaka Zadar) od 19:15h.
*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.