Vodovodizacija, sportska dvorana, dječji vrtić, gospodarska zona...

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Razanac_sjednica
Na sjednici je donesena odluka o Urbanističkom planu uređenja morske luke u Ražancu "Porat"

Na sjednici Općinskog vijeća Ražanca, koja je održana u utorak u novim prostorijama Općine, s devet točaka dnevnog reda Općinsko vijeće donijelo je niz odluka koje su uglavnom bile prihvaćene jednoglasno. Sjednicom je presjedao predsjednik OV-a Božo Čolak, a uvodnu riječ imao je načelnik Dragutin Miočić, koji je podnio izvješće o radu Poglavarstva.
Divlja odlagališta
Načelnik Miočić kazao je kako su potpisana 244 ugovora za vodovodizaciju te kazao kako i dalje očekuje nove prijave. Također je donesena odluka o zahtjevima hrvatskih branitelja za prodaju građevinskog zemljišta po posebnim uvjetima i kako su donesene odluke o zaključku idejnog rješenja za sportsku dvoranu i izgradnju dječjeg vrtića. Načelnik Miočić vijećnicima je iznio i podatak kako je na jednoj od sjednica Poglavarstva održan sastanak s prestavnicima mjesnih odbora Rtine, Ražanca i Ljupča te članovima Turističkog vijeća, na kojoj je usvojen prijedlog o pripremi za turističku sezonu i dr., dodajući kako je održano nekoliko obavijesnih razgovora i sastanaka s prestavnicima županijskih vlasti, u kojima su izneseni programi za razvitak, a koje bi Županija jednim dijelom trebala sufinancirati.
Od brojnih odluka koje je donosilo Općinsko poglavarstvo, načelnik Miočić istaknuo je kako je održan sastanak u Ministarstvu mora, turizma i razvitka u pogledu vodovodizacije općine Ražanac te je kazano kako su svi problemi otklonjeni i kako sve ide po planu.
U sklopu aktualnog sata vijećnici su postavili po nekoliko pitanja načelniku, a najviše se rasprave vodilo o problemima u pojedinim naseljima općine, koji su se, pak, najviše odnosili na raspravu u katastarskoj izmjeri predjela Radovin, odvozu smeća za vrijeme turističke sezone, sprječavanju divljih odlagališta smeća, postavljanju javne rasvjete i izmjenama dotrajalih stupova, kao i saniranju županijske ceste na pojedinim dijelovima naselja. U podužoj raspravi vijećnici su saznali pojedinosti o stanju u općini, te su raspravljali o aktualnim problemima pojedinih naselja, na koje je načelnik Miočić dao obećavajuće odgovore te na taj način riješio sve nejasnoće vezane uz pojedine upite vijećnika.
Treća točka dnevnog reda odnosila se na izvršenje proračuna za 2007. godinu, u kojem je ostvaren ukupan prihod u iznosu od 6,1 milijun kuna.
Tromjesečno izvješće proračuna za 2008. godinu prihvaćeno je jednoglasno, a uprihodovano je 1,786.028,05 kuna.
Proračun 12,7 milijuna kuna
Vijećnicima je iznesen i plan rebalansa proračuna za 2008. godinu koji je planiran u iznosu od 12,7 milijuna kuna od kojeg je u prva tri mjeseca izvršeno 1,7 milijuna kuna. Nakon kratke rasprave te pojašnjenjem pojedinih stavki od strane načelnika, rebalans proračuna prihvaćen je većinom glasova.
- Odradili smo urbanistički dio te je Poglavarstvo prihvatilo da se s tvrtkom Block project ide u izradu projektnog zadatka koji je u izvođenju. Napravljen je Detaljni plan uređenja kako bi sve to trebalo izgledati, odradili smo geodetsku snimku koja je pripremljena te uskoro idemo na prikupljanje javnih ponuda za izradu istih. Gospodarska zona na području općine Ražanac od velike je važnosti, gdje će se otvariti nova radna mjesta i zaposliti velik broj ljudi. Time ćemo poboljšati standard života u cijeloj općini i mislim da ćemo time puno dobiti na boljitku i unapređenju standarda svih naših mještana, kazao je načelnik Miočić, dodajući kako vjeruje u podršku svih vijećnika kako bi se projekt uspješno priveo kraju te na taj način napravio velik korak u razvoju općine.
Na sjednici je donesena odluka o Urbanističkom planu uređenja morske luke u Ražancu "Porat", na koji je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva dalo suglasnost. Plan obuhvaća morsku luku i pripadajući prostor luke te uži obalni pojas u granicama koje su utvrđene u grafičkim prilozima GP-a naselja.
Izgrađeni dio naselja Ražanac nastao je i širio se oko starih ruralnih jezgri, koje su ostale prepoznatljive do danas. Lučica Ražnac izgrađena je prije četrdesetak godina i ne zadovoljava potrebe lokalnog stanovništva, kazao je načelnik Miočić, dodajući kako je prometni sustav također pratio neplanski razvoj naselja. Također je kazao kako je cilj izgradnja moderne županijske luke sa svim pripadajućim sadržajima i uređenje obalnog pojasa.
Zadnja točka dnevnog reda odnosila se na prihvaćanje odluke o Urbanističkom planu uređenja pretežito stambene zone "Slana" na predjelu Ražanca. Cilj izrade plana je omogućavanje planskog razvoja neizgrađenog dijela naselja i povećanje standarda infrastrukturnih sustava unutar izgrađenog dijela te urbana obnova problematičnih područja općine Ražanaca. U osmišljavanju planiranog sustava odvodnje koristit će se idejno rješenje kanalizacijskog sustava Ražanac - Rtina, koje je izradio Hidroprojekt- ing d.o.o iz Zagreba. Odluka je prihvaćena jednoglasno.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno