Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Krug prijateljstva

Autor: Alenka Festini

11.06.2010. 22:00
Krug prijateljstva

Foto: Alenka FESTINI



Jučer je u Pagu paška Osnovna škola Juraj Dalmatinac nizom aktivnosti obilježila Dan škole, a sve se to odvijalo pod organizacijom palicom škole i Policijske postaje Pag, odnosno kontakt policajaca Damira Jović i Dragan Cvitkovića.
Manifestacija je krenula u jutarnjim satima kada je u školskoj sportskoj dvorani prikazano malo filmsko djelo učenika 7. razreda po nazivom „Krug prijateljstva”, što je ujedno i naziv ove manifestacije. Potom su uslijedila natjecanja za učenike viših razreda i to u nogometu, rukometu, stolnom tenisu i igre graničara, a za učenike nižih razreda, točnije od 1. do. 4 održane se štafetne igre u područnoj školi u Dinjišku.
U isto vrijeme, krenule su razne kreativne radionice, i to likovna koju vodi prof. Martina Brčić, literarna radionica pod voditeljskom palicom prof. Sanje Rumora i Antonije Škoda, jezična za engleski i talijanski jezik kojih vode prof. Marijana Benzija, Rajka Vidolin i Lorena Palčić.
Ravnateljica paške Osnovne škole Željka Zubović navela je kako su odlučili Dan škole proslaviti raznim aktivnostima, a vodi se pod geslom „Krug prijateljstva”.
– Namjera nam je da učenici među sobom kroz igru, rad i učenje šire prijateljstva s drugim učenicima, budući da je prijateljstvo jako veliko bogatstvo koje mladi čovjek može postići.
Načelnik Policijske postaje Pag Željko Blajić istaknuo je važnost sudjelovanja kontakt policajaca u školskim aktivnostima, pa tako i u ovoj manifestaciji.
– Naši kontakt policajci u sportskim aktivnostima paških učenika sudjeluju drugu godinu za redom. Posebno im hvala što su se potrudili raditi s djecom, te animirati druge ljude i sponzore da svojim doprinos nagrade učenike. Smatramo da su sportske aktivnosti izuzetno važne kod naših osnovaca, posebno zato da aktivno provode svoje slobodno vrijeme te kroz igru i sport šire prijateljstvo, naveo Blaić.
Na kraju ove zanimljive manifestacije u kojoj je sudjelovalo nekoliko stotina učenika, najboljim ekipama podijeljene su prigodne nagrade, kao i učenicama koji su imali najbolje rezultate u radu u kreativnim radionicama.