Uspješni učenici postali ponos smiljevačke škole

Slika korisnika admin
Ivan JAMIČIĆ
Na brojnim natjecanjima učenici su postigli zapažene rezultate te su zaslužili nagrade

Uoči Blagdana Sv. Ante Osnovna škola Smiljevac jučer je obilježila svoj Dan škole uz pjesmu, ples, svirku i glumu te uz dodjelu mnogobrojnih nagrada. Na početku slavlja ravnatelj Bernard Kotlar pozdravio je Vencija Kvartuča, predsjednika Učeničkog odbora, Doroteu Kamber - Kontić, zamjenicu gradskog pročelnika za školstvo, Radu Šimičevića, bivšeg pedagoga te škole i sadašnjeg ravnatelja Gimnazije Vladimira Nazora te predsjednike mjesnih odbora Crvene kuće, Smiljevac, Briševo, Murvica kao i predstavnike Općine Poličnik, sve djelatnike škole, učenike i njihove roditelje.

- Naša škola ima 1.363 učenika u 53 razredna odjela, što je čini jednom od 5 najvećih škola u državi. Nadamo se da će uskoro započeti i planirana gradnja nove zgrade škole na području Mjesnog odbora Crvene kuće pa će i naša škola funkcionirati u jednoj smjeni, kazao je Kotlar.

Nabrojio je i investicije u prošloj školskoj godini, kao što je novi sanitarni čvor i opremanje učionica te postavljanje video nadzora. Ponosno je istaknuo i sudjelovanje i dobre rezultate brojnih učenika na natjecanjima kojih je ove godine preko 220.

- Naši su učenici bili uspješni na natjecanjima s područja hrvatskog i engleskog jezika, informatike, tehničke kulture, informatike, matematike, na Vjeronaučnoj olimpijadi i na Lidranu te posebno u Tjelesno - zdravstvenoj kulturi. I naše natjecanje četvrtaša u čitanju je postalo vrijedna tradicija koju preuzimaju i druge škole. To se može zahvaliti i radu školske knjižnice koje je srce škole, mjesto na kojem se potiče čitanje knjiga i informatička pismenost, rekao je Kotlar.

Svi su dobili priznanja i nagrade, a između dodjela publiku su zabavljali nastupi učenika - zbora, orkestra udaraljki, solista, recitatora i glumaca. U osmišljavanju proslave Dana škole sudjelovale su nastavnice Marina Marijačić, Milena Škara, Dina Bušić, Davorka Vukić, a panoe su osmislile Anita Vodopivec i Marina Kulaš.

Program su vodili Milena Škara, profesorica hrvatskog jezika i učenik Vito Dovranić.

Publiku su posebno nasmijali igrokazi. Igrokaz "Neobični virusi". "Gdje je sve po mom" ime je drugog igrokaza u kojem Zvonka muče neuzvraćena ljubav i ljubomora. Veliki pljesak dobile su i solistice Lucija Kovačević, Lucija Paleka i Nikolina Adžić te recitatorica Katarina Lukašević i Ivana Ćuće.

S obzirom na brojne nagrađene, nabrojat ćemo samo one koji su sudjelovali na državnim natjecanjima. Zo su: Nikola Drača, Lucija Kutija, Josip Jelača, Marta Kardum, Kristina Zurak, Daniel Paleka, Krešimir Bačić, Lucija Mikelin, Marijana Zrilić i atletičari, dječaci koji su osvojili prvo mjesto i na županijskom, i na regionalnom i državnom. I njihovim mentorima je uručeno cvijeće.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno