Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Ekološki osviješteni i kreativni

11.06.2012. 22:00
Ekološki osviješteni i kreativni


Tkonjani su sudjelovali u utrci Mali vranac, razvijaju program Nastave u prirodi, a pripremili su i radioemisiju “Bajka-Čarobna frula”


Učenici područne biogradske osnovne škole u Tkonu na otoku Pašmanu završit će i ovu godinu s uspješno realiziranim školskim programom. No posebnost ove male područne škole i njezinih djelatnika je u tome što je uz obvezni školski program jednako tako pažnju posvećivala i izvanškolskom, a kroz koje su kod učenika potaknuli zanimanje za različite i zanimljive sadržaje.
Tijekom godine i sada pred sam kraj unatoč završnim provjerama iz nastavnih predmeta mali Tkonjani ne posustaju. Tako će natjecanja, zajedništvo i upoznavanja s drugim učenicima obilježiti kraj i ove školske godine. Među aktivnostima valja napomenuti sudjelovanje tkonskih učenika u utrci Mali vranac, koja je nedavno održana u Parku prirode Vransko jezero, a gdje su usput ponešto i naučili o samom parku i njegovim stanovnicima.
– Bilo je to za njih zanimljivo iskustvo – potvrdila je njihova učiteljica Ružica Slišković te dodala kako su njihovi učenici uvijek puni znatiželje i pitanja, voljni da se i sami u svemu iskušaju. Tako su, primjerice, tkonski učenici pripremili radioemisiju pod nazivom “Bajka-Čarobna frula”, a koja je emitirana na radiopostaji BnM. Ova mala područna škola bila je i domaćin učenicima trećeg i četvrtog razreda OŠ Dežanovac iz Bjelogorsko-bilogorske županije. Druženje i razmjena iskustava sa školom koja također provodi program Nastava u prirodi bilo je posebno zanimljivo i gostima i domaćinima. U sklopu tog zajedničkog nastavnog dana provedena su brojna sportska i matematička natjecanja, a sve pod nazivom “Brzo i točno rješavati zadatke”. Kraj školske godine za većinu ovih učenika i njihove učitelje nije olakšanje, već jednostavno ljetni predah i kupanje, a u rujnu već planiraju nove projekte i sadržaje u kojima se žele iskazati.