Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Holy: Mamić mora objasniti ulogu u aferi

11.06.2012. 22:00
Holy: Mamić mora objasniti ulogu u aferi


Nemam indicija ni dokaza, ali Ankica Mamić upozorila me da se sprema napad s HTV-a, rekla je Holy za naš list


Ministrica u ostavci Mirela Holy predala je DORH-u kaznenu prijavu zbog sumnje na neovlašteno prisluškivanje i nadzor elektroničke pošte čime joj je, smatra ona, prekršeno pravo zaštite privatnosti zajamčeno Ustavom Republike Hrvatske. Prijava je protiv nepoznatog počinitelja, a u njoj se među ostalim tvrdi da je informaciju da će njeno dopisivanje mailom s direktorom HŽ-a Reneom Valčićem izaći u javnost dobila od zajedničke poznanice s Ankice Mamić, vlasnice PR agencije IM&C, koja brine o javnom imidžu prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića. 
– Nemam nikakve indicije, i nikakvih dokaza nemam, samo što smatram da će gospođa Ankica Mamić morati objasniti cjelokupnu ulogu u svojoj aferi s obzirom na to da je ona dan prije nego što je gospodin Siniša Kovačić kontaktirao mene ili ministarstvo, ona imala tu informaciju i putem naše zajedničke poznanice me upozorila da se sprema napad na mene na HTV-u upravo na ovu temu, rekla je Holy za naš list. Dodala je da je jako čudi da novinari HTV-a nisu od nje tražili bilo kakvu izjavu o tom slučaju.
– Možda se od mene očekivalo da preko svojih ljudi za odnose s javnošću pokušam nekako intervenirati na HTV-i spriječim objavu mojih mailova. To mi naravno nije padalo na pamet, rekla je Holy.
Stručnjakinja za odnose s javnošću Aleksandra Kolarić potvrdila je u izjavi za naš list da je ona bila ta koja je telefonski obavijestila ministricu Holy da HTV priprema emisiju u kojoj će biti objavljen njen sporni mail.
– Ne sjećam se je li to bilo na sam dan kada je emisija emitirana ili dan ranije, ali ja sam bila ta koja je Mirelu, koja je inače moja dobra prijateljica, obavijestila da novinari imaju njen mail. I rekla sam joj da sam tu informaciju dobila od Ankice Mamić. A odakle infomacija gospođi Mamić – ne znam, rekla je Kolarić za naš list.
 Ankica Mamić rekla je da je informaciju dobila od novinara HTV-a Siniše Kovačića kada se s njim našla na kraćoj kavi u utorak, dan prije nego što je emitirana emisija.
– Ta je kava bila dogovorne kakvih tri-četiri dana prije toga i nije imala nikakve veze s ministricom Holy i njenim mailovima. I tom mi je prilikom Kovačić rekao da ima dokaze o nepotizmu ministrice Holy, te da će oni biti tema nejgove emisije dan kasnije. I to je sva moja veza s tim slučajem. Ja nisam bila ta koja je to javila ministrici. Gospođu Holy u životu nisam nikada ni vidjela ni čula, nemam njen telefonski broj i s njom apsolutno nemam nikakve veze. Želim joj sve najbolje, rekla je Mamić.
Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić kazao je jučer da je gospođa Mamić njegovaa dugogodišnja prijateljica, “ali ne i PR agentica”.
– S bilo čim što se u vezi s Mirelom Holy događalo ja nemam nikakve veze i upravo je groteskno da to uopće komentiram. izričit je Čačić.


HRT: Izvor je iz HŽ-a




Kolega Kovačić posjeduje mail, dakle pisani trag, iz kojeg se vrlo jasno vidi tko je izvor objavljene informacije i na koji je način došao do nje. Budući da štiti svoj izvor informacija nema namjeru o njemu govoriti u javnosti. HRT, međutim, može potvrditi da je izvor informacije iz HŽ-a te da nema veze niti s političkim strankama niti s PR agencijama. Kada je utvrđeno da je mail autentičan, novinari HTV-a kontaktirali su obje strane i vijest je objavljena. Naknadno su u više navrata pozivali i bivšu ministricu Holy i predsjednika uprave HŽ holdinga Valčića no oboje su se odbili očitovati, navode s HRT-a.


I HŽ podnio kaznenu prijavu


Uprava HŽ Holdinga podnijela je jučer kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe kako bi se što prije utvrdilo tko je i kako dostavio novinaru HTV-a osobnu elektroničku korespondenciju između bivše ministrice Mirele Holy i predsjednika Uprave HŽ Holdinga Renea Valčića. HŽ je priopćio da je prijavio nepoznatu osobu zbog povrede tajnosti, cjelovitosti i dostupnosti računalnih programa i sustava te od nadležnih tijela zatražio istragu. Uz kaznenu prijavu odvjetništvu je predana i dostupna dokumentacija koja bi im mogla koristiti u istrazi, navodi HŽ. (Hina)