Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

MODRIĆ&RAKITIĆ: Ovo je tek prvi korak

11.06.2012. 22:00
MODRIĆ&RAKITIĆ: Ovo je tek prvi korak


Sigurno je da će nam samopouzdanje sad drastično narasti, to je definitivno tako, ali nećemo upasti u euforiju. Uostalom, utakmica protiv Italije će biti potpuno drugačija od ove protiv Irske – govori Luka Modrić
“Odigrali smo fenomenalno, slobodno mogu reći da je to ona prava Hrvatska, kakvu svi očekujemo i kakvu želimo uvijek gledati – Luka Modrić
“Osvojili smo tri boda koja će nam puno značiti zbog samopouzdanja, ali smo svjesni da je to tek prvi korak na ovom prvenstvu – Ivan Rakitić


Slaven Bilić je pronašao dobitnu kombinaciju. Slavnog irskog izbornika Giovannija Trapattonija pobijedio je njegovim najjačim oružjem – taktikom. Dobro je Bilić u Budimpešti detektirao sve probleme i manjkavosti u irskoj igri, udario je tamo gdje su najslabiji, po njihovoj lijevoj strani, gdje je veliki posao odradio Darijo Srna. Kapetan je odigrao kapetanski, njegovim povlačenjem na poziciju desnog bočnog Bilić se nije dodatno zatvorio, već upravo suprotno, dobio je na pojačanoj ofenzivi.
Drugi ključni detalj zbog kojega je hrvatska kvaliteta dodatno došla do izražaja su dva kreatora igre. Slaven Bilić je Luki Modriću pridodao Ivana Rakitića i dojam je da je tim potezom potpuno iznenadio Trapattonija.
– Luka i ja smo se odlično nadopunjavali – zborio je Rakitić nakon utakmice u kojoj su Irci bili potpuno nadigrani.
– Moram priznati da sam se odmarao kad smo bili u posjedu lopte. I suradnja s Darijom je bila odlična, šef je to stvarno jako dobro posložio. Vidjelo se da je kvaliteta na našoj strani, odigrali smo fantastičnu utakmicu.
Dominacija
Luka Modrić je sjao od zadovoljstva.
– Rakitić me rasteretio u igri – kaže glavni kreator hrvatske reprezentacije.
– Kad imaš igrača pored sebe koji može kreirati igru, naravno da ti je lakše. Već te rastereti sama spoznaja da nije sve na tebi.
Irci, pak, ničim nisu iznenadili, ako se iznenađenjem ne smatra njihova potpuna nemoć u kreaciji igre. Svejedno su uspjeli zaprijetiti…
– Ma, i kad smo primili gol nismo klonuli, ja sam se i u tim trenucima osjećao jako dobro – otkriva Rakitić.
– Znao sam da smo moćni, stajali smo dobro na travnjaku i do kraja utakmice samo potvrdili našu veliku želju za pobjedom.
Modrić će dodati da je to bila jedna od boljih prezentacija “kockastih”.
– Posebno na velikim natjecanjima, na velikoj sceni – potvrđuje Modrić.
– Ovo je sigurno jedna od boljih utakmica ove reprezentacije. Odigrali smo fenomenalno, slobodno mogu reći da je to ona prava Hrvatska, kakvu svi očekujemo i kakvu želimo uvijek gledati. Na koncu, nije samo rezultat ono što nas veseli. Odigrali smo od prve do zadnje minute puno bolje od Irske, dominirali smo na svakom dijelu terena i na koncu su stigli golovi kao šlag na tortu. Moglo ih je biti i više, ali zadovoljni smo i ovako.
S tribina je zaista izgledalo da Irci gol mogu zabiti samo slučajno.
– Dobro smo se pripremili za ovu utakmicu. Nismo dopustili Ircima da nam prijete iz svog najjačeg oružja, prekida. Dobro, samo jednom, ali ono i nije bio prekršaj Ćorluke. To nas, međutim, nije pokolebalo ni uznemirilo. Nastavili smo igrati kako znamo i vidjeli ste epilog – dodaje Modrić, koji je zadovoljan i svojom i igrom cijele momčadi.
– Zaista smo najviše sretni zbog našeg nastupa, jer smo stvarno odigrali fenomenalno. Meni je, iskreno, bilo jako teško prvih petnaestak minuta. Da mi je tada bila jedna boca s kisikom… Poslije, kad me “probilo”, sve je bilo puno bolje. Osjetilo se tih mjesec dana neigranja, a i ona viroza je ostavila traga. Srećom, “držalo” me samo petnaestak minuta – objašnjava Modrić.
Nema euforije
Pobjeda protiv Iraca je velika i izuzetno značajna, no najgore što bi se moglo dogoditi je da euforija zagospodari “kockastim” taborom. Svjesni su toga i Rakitić i Modrić.
– Znamo da zapravo nismo puno napravili – potvrdit će Rakitić. – Osvojili smo tri boda koja će nam puno značiti zbog samopouzdanja, ali smo svjesni da je to tek prvi korak na ovom prvenstvu.
Irci su, ipak, vjerojatno najslabija reprezentacija u našoj skupini.
– Ne bih rekao da su Irci baš tako slabi, mi smo ih našom igrom učinili slabima – dodaje Modrić.
– Sigurno je da će nam samopouzdanje sad drastično narasti, to je definitivno tako, ali nećemo upasti u euforiju.
Ono što je sigurno, jest da će priprema utakmice s Italijom sad biti puno lakša.
– Gledali smo prvo poluvrijeme njihove utakmice sa Španjolcima, prije nego smo krenuli na utakmicu s Irskom. Sad imamo dosta vremena da ih u miru analiziramo i da se dobro spremimo za njih – smatra Rakitić.
– Utakmica protiv Italije će biti potpuno drugačija od ove s Irskom – zaključuje Modrić kojega nije zasmetala šala na kraju.
U kojem klubu ćete nastaviti karijeru?
– U Svemiru, ha, ha, ha… – zaključio je dobro raspoloženi Luka Modrić.