Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Suci nam nisu krivi za druga dva pogotka

11.06.2012. 22:00
Suci nam nisu krivi za druga dva pogotka


Zaleđa kod drugog hrvatskog pogotka je bilo, ali nema smisla razmišljati na taj način. Mi smo primili još dva pogotka za koje nam kriv nije bilo sudac već naše pogreške – kazao je Trapattoni


Irci su djelovali devastirano nakon karambola u susretu protiv Hrvatske. Prvi okršaj na europskim prvenstvima nakon 24 godine dočekali su puni samopouzdanja koje su izgradili tijekom odlične kvalifikacijske kampanje gdje su samo sjajni Rusima gledali “u auspuh”. Međutim, u Poznanju su se susreli sa “vihorom sa Save” Marijom Mandžukićem koji im je nemilosrdno otpuhao snove. Irska frustracija počela se manifestirati u posljednjih 20-tak minuta utakmice kada su pokazali da imaju i “nasty face”. Izgubili su živce i počeli su se mlatiti, a ne igrati. To samo govori da su u utakmici protiv Hrvatske imali sasvim drugačije ambicije. Nakon susreta mediji su “rafalnu paljbu” usmjerili na najiskusnijeg, vratara Shaya Givena. Čovjek nije bio miljenik sreće praktično si je zabio dva pogotka, a glavni problem je što se sumnja u njegovu spremu jer je bio ozlijeđen i nije trenirao punim intenzitetom.
– Nema smisla pucati po njemu. On je odličan vratar i ostaje naš jak adut. Kod prvog pogotka mislim da je bio pokriven i nije mogao najbolje reagirati. Ne želim pričati o njemu jer on nije bio naš najveći problem u toj utakmici. Nije mi jasno kako nam se moglo dogoditi da već nakon dvije i pol minute igre primimo pogodak. Slabosti u našoj igri bilo je još i to su stvari kojima se moramo baviti uoči utakmica protiv Španjolske i Italije – smatra Giovanni Trapattoni, izbornik irske reprezentacije.
Puno su se Irci bavili sa suđenjem. Smatraju da je drugi pogodak postignut iz zaleđa, te da im nije dosuđen čisti jedanaesterac nad Robbijem Keanom. Međutim, Trapattoni odbacuje isključivu krivicu zbog poraza svaliti na suca.
– Zaleđa kod drugog hrvatskog pogotka je bilo, ali nema smisla razmišljati na taj način. Mi smo primili još dva pogotka za koje nam kriv nije bilo sudac već naše pogreške. To ne smijemo dopuštati i tome ću se posvetiti do utakmice protiv Španjolske – kaže Trapattoni, pa dodaje:
– Protiv Španjolske nas čeka jedna posve drugačija utakmica i morat ćemo jako dobro razmisliti. Najvažnije je da se psihički oporavimo od ovog što nam se dogodilo protiv Hrvatske. Moramo vratiti samopuzdanje i prisjetiti se koliko smo utakmica odigrali u posljednjih nekoliko mjeseci a da nismo primili pogodak. Razmotrit ću i neke promjene u momčadi, ali ne zato što su igrači bili loši već isključivo iz razloga što naš čeka posve drugačija utakmica.
Irci će biti i naša nada, jer ako bilo kome uspiju napraviti nekakvu štetu itekako će nam dobro doći.